PNL cere DNA să se sesizeze după declaraţia lui Ciolacu cu privire la „tunul” dat de liberali la ANRP

  • PNL solicită DNA să se sesizeze, în urma declaraţiilor lui Marcel Ciolacu, că PNL dă „tunuri” de bani pentru „despăgubirea prietenilor de casă”.
  • Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a prezentat un document cu plăţi făcute de PSD, în perioada lor de guvernare.
  • Roman: Hoţii strigă hoţii în acest caz
2830 afișări
Imaginea articolului PNL cere DNA să se sesizeze după declaraţia lui Ciolacu cu privire la „tunul” dat de liberali la ANRP

PNL cere DNA să se sesizeze cu privire la „tunul” dat de liberali la ANRP

Liderul Deputaţilor PNL, Florin Roman, cere DNA să se autosesizeze, în urma declaraţiilor făcute de preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, privind „despăgubirile pentru prietenii de casă”, unde se duc banii de medicamente, alocaţii şi pensii. Roman a spus că „hoţii strigă hoţii”, fiindcă PSD a dat mult mai multe „tunuri” în timpul guvernării. Liberalul a prezentat şi un document în acest sens.

„PNL solicită Parchetului General şi DNA să se autosesizeze în urma gravelor acuzaţii aduse de Marcel Ciolacu, astăzi, în spaţiul public, referitoare la efectuarea unor plăţi în avans la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP). Ceea ce domnul Ciolacu a numit <<un tun dat de liberali>>. Afirmaţia nu e doar gravă, ci şi o gravă minciună, întrucât ANRP emite titluri de plată în general în cinci tranşe anuale, iar Ministerul Finanţelor are obligaţia de a achita sumele în termen de şase luni. Exact cum s-a procedat în perioada invocată de domnul Ciolacu, s-au achitat acele tranşe şi în perioada 2018-2019, când România era condusă de PSD-ul lui Dăncliă şi Dragnea”, a afirmat Florin Roman.

El a prezentat un document privind plăţi făcute în 2018-2019.

„În 14 aprilie 2020 perioada invocată de domnul Ciolacu, sunt două plăţi, 181.995.892 si 231 .727.336, iar în 10.04.2019, adică guvernarea PSD, pentru aceeaşi perioadă, avem 233.436.619 si 67.429. În 2018, tot guvernare PSD, avem, plata la 11.01.2018 de 219.045.813 lei şi 101.418.834 lei”, a arătat Roman.

Liberalul a spus că „hoţii strigă hoţii” în acest caz şi cer procurorilor să ancheteze.

„Deci domnul Ciolacu, când face astfel de afirmaţii, să ne clarifice dacă a fost tun ce s-a întâmplat acum, dânşii au dat tunuri in fiecare an când au fost la guvernare, fiindcă au făcut acelaşi gen de plăţi pe date similare. Dacă pentru domnul Ciolacu aceste plăţi reprezintă un tun, înseamnă că şi ce au făcut ei în 2018 - 2019 e un tun. (...)  Văd că le place să vorbeasă foarte mult de tunuri… ne dorim ca procurorii DNA să-şi facă datoria. Le-am cerut colegilor să trimită Parchetului toate tunurile pe care le au dat aceşti pesedişti în perioada guvernării lor”.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a acuzat Guvernul că, prin ANRP, a făcut plăţi de 415 milioane de lei în avans pentru despăgubirea ”prietenilor de casă”, după care a adoptat o ordonanţă de urgenţă prin care amână până anul viitor noul mod de calcul al despăgubirilor.

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici