PNL cere PSD să îl retragă pe deputatul Sebastian Ghiţă din Comisia pentru controlul SRI

PNL cere PSD să îi retragă deputatului Sebastian Ghiţă sprijinul politic în baza căruia acesta deţine calitatea de membru al Comisiei pentru controlul activităţii SRI, afirmând că trimiterea în judecată a lui Sebastian Ghiţă este incompatibilă cu deţinerea calităţii de membru în comisie.

625 afișări
Imaginea articolului PNL cere PSD să îl retragă pe deputatul Sebastian Ghiţă din Comisia pentru controlul SRI

PNL cere PSD să îl retragă pe deputatul Sebastian Ghiţă din Comisia pentru controlul SRI

"Partidul Naţional Liberal solicită PSD să-i retragă deputatului Sebastian Ghiţă, de urgenţă, sprijinul politic în baza căruia acesta deţine calitatea de membru al Comisiei comune permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI", potrivit unui comunicat PNL, remis MEDIAFAX.

PNL susţine că trimiterea în judecată a deputatului Sebastian Ghiţă pentru dare de mită, şantaj şi spălare de bani, alături de fostul şef al Poliţiei Judeţene Prahova, de fostul şef al DGA Prahova şi de doi procurori şefi din Parchetul Curţii de Apel Ploieşti este incompatibilă cu funcţia de membru în comisia parlamentară care controlează activitatea SRI.

"Mai mult, menţinerea lui Ghiţă în cadrul Comisiei SRI este cu atât mai gravă cu cât acesta a mai fost trimis în judecată în alt dosar. Ghiţă reuşeşte contraperformanţa de a avea două dosare în care este trimis în judecată şi continuă să facă totuşi parte din Comisia de control parlamentar al unui serviciu secret", mai spun liberalii.

Sebastian Ghiţă ar fi trebuit să se retragă din funcţia de membru al acestei comisii pentru a nu afecta nici comisia şi nici SRI, se arată în comunicatul PNL.

"Membrii acestei comisii trebuie să dea dovadă de probitate în absolut orice aspect al vieţii lor, atât publice, cât şi private. PNL cere PSD să dea dovadă, măcar de această dată, de responsabilitate şi să nu procedeze ca în trecut, când l-a susţinut în cadrul Comisiei de control, deşi acesta demisionase din partid, iar conducerea PSD anunţase că va decide asupra retragerii sprijinului, lucru care nu s-a întâmplat niciodată", susţine PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici