PNL, după decizia ÎCCJ privind dosarul de incompatibilitate al lui Iohannis: Avem încredere deplină în justiţie

PNL precizează că a luat act de decizia ÎCCJ privind admiterea în principiu a recursului ANI în dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis, exprimând "încrederea deplină în justiţie şi în faptul că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va judeca corect această speţă".

821 afișări
Imaginea articolului PNL, după decizia ÎCCJ privind dosarul de incompatibilitate al lui Iohannis: Avem încredere deplină în justiţie

PNL, după decizia ÎCCJ privind dosarul de incompatibilitate al lui Iohannis: Avem încredere deplină în justiţie (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)

"Am luat act de decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie privind admiterea în principiu a recursului ANI în dosarul de incompatibilitate al domnului Klaus Iohannis. Astfel, membrii completului au fixat pentru 14 ianuarie 2015 termenul de judecată pe fond a recursului, cu citarea părţilor. Avem încredere deplină în justiţie şi în faptul că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va judeca corect această speţă", se arată în comunicatul transmis, marţi, de Departamentul de Comunicare al PNL.

Instanţa supremă a admis, marţi, să fie judecat pe fond recursul în dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis şi a stabilit primul termen în 14 ianuarie, când vor fi citaţi Iohannis şi un reprezentant al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI).

Decizia a fost luată în cameră de consiliu, de un complet format din trei judecători, care au analizat admisibilitatea în principiu a judecării în recurs a dosarului în care primarul Sibiului şi preşedintele ales al României, Klaus Iohannis, a contestat raportul ANI în care se arăta că acesta a fost în incompatibilitate în perioada în care a reprezentat Primăria Sibiu în Adunările Generale ale Acţionarilor de la societăţile Apă Canal şi Pieţe.

Recursul a fost formulat de Agenţia Naţională de Integritate, după ce în septembrie 2013, Curtea de Apel Alba-Iulia a admis contestaţia lui Iohannis şi a dispus anularea deciziei de incompatibilitate.

Instanţa supremă este cea care va decide definitiv dacă preşedintele ales Klaus Iohannis a fost sau nu în incompatibilitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici