PNL i-a retras sprijinul politic preşedintelui CJ Constanţa, urmărit penal de DNA

PNL i-a retras sprijinul politic lui Mihai Lupu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţam acesta fiind urmărit penal pentru fapte de corupţie.

658 afișări
Imaginea articolului PNL i-a retras sprijinul politic preşedintelui CJ Constanţa, urmărit penal de DNA

PNL i-a retras sprijinul politic preşedintelui CJ Constanţa, urmărit penal de DNA

Colegiul Director Judeţean (CDJ) al PNL Constanţa a votat joi retragerea sprijinului politic preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, în urma unei decizii luate de Biroul Politic Judeţean al PNL în şedinţa din 24 iunie.

„Judeţul Constanţa a intrat în cea mai accelerată şi consistentă etapă de dezvoltare din ultimii 30 de ani şi acest lucru se vede cu ochiul limpede. În acest context, aşteptările de la noi sunt şi rămân foarte ridicate. Şirul nesfârşit de controverse dar şi o lipsă de colaborare şi comunicare dintre Mihai Lupu şi colegii noştri din partid a dus la votarea retragerii sprijinului politic”, a subliniat Bogdan Huţucă, preşedintele PNL Constanţa.

„În perioada ce urmează este misiunea noastră să asigurăm un flux administrativ neîntrerupt între primării şi Consiliul Judeţean pentru a continua să dezvoltăm toate localităţile din Judeţul Constanţa”, a continuat acesta.

În prima jumătate a lunii iunie, DNA anunţa că preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa este urmărit penal pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită. În acelaşi dosar era urmărit penal şi Ermil Chelariu, director general al Direcţiei Generale Administrarea Domeniului Public şi Privat – Autoritatea Judeţeană de Transport, pentru săvârşirea infracţiunilor de folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, luare de mită, dar şi Petrică Adrian Constantin, funcţionar public în cadrul primăriei oraşului Năvodari, judeţul Constanţa, pentru săvârşirea infracţiunii de folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii şi Adrian Roşu funcţionar public în cadrul primăriei oraşului Mangalia, judeţul Constanţa, pentru săvârşirea infracţiunilor de folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, luare de mită.

„În perioada martie – aprilie 2023, suspecţii Chelariu Ermil, Constantin Petrică Adrian şi Roşu Adrian, în calităţile menţionate mai sus, cu încălcarea prevederilor legale, ar fi permis unui om de afaceri accesul la informaţii nedestinate publicităţii (ofertele depuse de alte societăţi comerciale, etc.), care i-ar fi permis acestuia să câştige mai multe licitaţii (ce priveau amenajarea şi întreţinerea spaţiilor verzi) organizate de instituţiile publice pe care le reprezentau funcţionarii menţionaţi anterior. Pentru „ajutorul” acordat în maniera de mai sus, suspecţii Lupu Mihai, Chelariu Ermil şi Roşu Adrian ar fi primit de la omul de afaceri mai multe foloase necuvenite, necuantificate până în prezent, constând în furnizarea de plante decorative şi ornamentale precum şi lucrări de amenajare şi irigare a grădinilor”, potrivit DNA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
pnl,
dna,
sprijin politic

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici