PNL lansează o campanie de strângere de semnături împotriva impozitului forfetar

PNL lansează o campanie naţională pentru strângerea de semnături împotriva introducerii impozitului forfetar şi a "majorării mascate" de taxe şi impozite, aceste semnături urmând să fie depuse săptămâna viitoare în Parlament, împreună cu moţiunea de cenzură "Marea păcăleală PDL-PSD".

17 afișări
Imaginea articolului PNL lansează o campanie de strângere de semnături împotriva impozitului forfetar

PNL lansează o campanie de strângere de semnături împotriva impozitului forfetar (Imagine: Mediafax Foto)

"PDL şi PSD au blocat motorul economiei, renunţând pe ascuns la cota unică de impozitare de 16%, prin eliminarea deductibilităţii TVA şi a cheltuielilor de funcţionare, întreţinere şi reparaţii pentru maşinile folosite de firme", consideră PNL.

Conform unui comunicat de presă remis, miercuri, MEDIAFAX, liberalii "cer sprijinul românilor pentru ca, împreună, să reamintească guvernanţilor că trebuie să-şi asume dezastrul pe care îl produc, căci alegătorii nu au votat FMI în noiembrie 2008".

Liberalii spun că fiscalizarea impusă de PDL și PSD este periculoasă pentru micii intreprinzători şi stabilitatea mediului de afaceri, "pentru românii care mai unde munci", dar şi pentru bugetul de stat care rămâne fără venituri.

"Criticile PNL la adresa majorărilor fiscale impuse de guvernul Boc sunt confirmate zilnic de sutele oameni care îşi închid mica afacere, care le-a asigurat în ultimii ani traiul lor şi a familiei lor", se mai arată în comunicat.

În opinia liberalilor, prin aplicarea OUG 34/2009, peste 500.000 de IMM-uri vor fi nevoite sa plătească un impozit necorelat cu capacitatea lor de plată (între 40% si 80% din profitul lor), iar consecinţele vor fi falimente, şomeri şi lipsa desăvârşită a investiţiilor.

"Campania de strângere de semnături şi moţiunea de cenzură fac parte din setul de măsuri promovat de PNL împotriva abuzurilor şi incompetenţei guvernanţilor, alături de contestarea OUG 34/2009 la Curtea Constituţională. Este vorba de sesizarea aspectelor de neconstituţionalitate referitoare la modificarea şi aplicarea imediată a prevederilor Codului fiscal", menţionează comunicatul.

Coordonatorul campaniei naţionale de strângere de semnături este vicepreşedintele PNL Daniel Chiţoiu, fost preşedinte al ANAF.

Moţiunea de cenzură "Marea păcăleală PDL-PSD" va fi prezentată luni în plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului, urmând ca miercuri să fie dezbătută şi votată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici