PNL nu poate depune moţiune de cenzură la asumarea răspunderii

PNL nu va depune moţiune de cenzură la asumarea răspunderii Guvernului pentru că nu poate aduna semnăturile necesare întrucât UDMR nu se alătură acestei iniţiative, a declarat, sâmbătă, la Suceava, preşedintele formaţiunii, Crin Antonescu.

22 afișări
Imaginea articolului PNL nu poate depune moţiune de cenzură la asumarea răspunderii

PNL nu poate depune moţiune de cenzură la asumarea răspunderii (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Întrebat dacă PNL a discutat cu UDMR pe această temă, liderul liberal a confirmat.

"E foarte clar că lucrurile nu sunt întâmplătoare", a spus Antonescu referindu-se la atitudinea adoptată de UDMR faţă de demersul iniţierii unei moţiuni de cenzură.

El a mai spus că, cu cât situaţia ţării se agravează, partidele din coaliţia aflată la guvernare nu se mai abţin şi acţionează doar electoral, exemplificând cu intenţia PDL de a elimina PSD de la guvernare, dar că PSD nu se dă dus şi a apreciat că următoarele luni vor oferi un spectacol trist şi îngrijorător.

Antonescu a arătat că Parlamentul este ocolit şi că guvernul legiferează prin asumarea răspunderii cu "ce-i trece prin cap primului ministru", chiar dacă sindicatele nu sunt de acord şi chiar dacă jumătate din Guvern nu este de acord.

"Asta ne arată nebunia în care puterea a ajuns", a spus liderul PNL.

 

Premierul a anunţat, miercuri noaptea, că Guvernul îşi va asuma răspunderea în Parlament asupra celor trei legi privind educaţia naţională, salarizarea unitară şi reorganizarea agenţiilor guvernamentale cu reducerea cheltuielilor în sectorul public.

Miniştrii Muncii, Educaţiei şi Justiţiei au discutat, sâmbătă, la Guvern, cu premierul Emil Boc despre cele trei proiecte de legi, precum şi despre ultimele modificări operate la proiectul legii de salarizare unitară, convenite, joi şi vineri, cu sindicatele. La întâlnire au participat şi reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor.

Proiectele de legi pentru care Guvernul îşi va asuma răspunderea în faţa Legislativului vor fi transmise de Executiv, luni dimineaţa, prin curier, către Parlament, au decis premierul Emil Boc şi miniştrii în discuţia avută, sâmbătă, la Palatul Victoria.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici