PNL nu va participa la moţiunea privind justiţia /UDMR:Vă rog să rămâneţi să votaţi legea conversiei

Liderul deputaţilor PNL Eugen Nicolăescu a declarat, marţi, că PNL nu va participa la votul şi dezbaterea moţiunii simple îndreptate împotriva ministrului Justiţiei, Raluca Prună, afirmând că demersul PSD este unul electoral şi moţiunea a fost programată abuziv.

1712 afișări
Imaginea articolului PNL nu va participa la moţiunea privind justiţia /UDMR:Vă rog să rămâneţi să votaţi legea conversiei

PNL nu va participa la moţiunea privind justiţia /UDMR:Vă rog să rămâneţi să votaţi legea conversiei

"După opinia noastră prin abuzarea procedurilor parlamentare a fost programată dezbaterea moţiunii simple pe justiţie. Grupul nostru parlamentar consideră că nu poate participa la o asemenea dezbatere strict electorală care nu are nici un fel de legătură cu justiţia. PSD – ALDE doreşte prin această dezbatere să aibă discursuri populiste de campanie", a declarat liderul deputaţilor PNL Eugen Nicolăescu, în plenul Camerei Deputaţilor.

Eugen Nicolăescu a afirmat că "nu este normal" ce a spus Raluca Prună, dar ”declaraţiile nefericite ale doamnei ministru nu înseamnă să facem rău României, să anunţăm că luptăm pentru justiţie când de fapt lucrăm împotriva justiţiei".

"Acest lucru nu este acceptabil şi în consecinţă grupul PNL nu va participa nici la dezbaterea moţiunii şi nici la votul final de astăzi", a mai spus liberalul.

La rândul său, deputatul PSD Florin Iordache a susţinut că acest demers al liberalilor arată că au început camapnia, dar au început-o „greşit”.

Iordache a precizat că Regulamentul Camerei Deputaţilor prevede că moţiunea poate fi dezbătută în termen de 6 zile, iar PSD a considerat că în 24 de ore moţiunea trebuie discutată.

Liderul UDMR Mate Andras Levente i-a rugat pe liberali să nu plece din plen şi să rămână să voteze legea conversiei creditelor aşteptată de foarte mulţi oameni.

În replică, Eugen Nicolăescu a afirmat că social-democraţii sunt cei care îi obligă să se poarte aşa, precizând că nu vor să fie părtaşi la lupat împotriva justiţiei.

Votul final asupra legilor de pe ordinea de zi şi asupra moţiunii este programat pentru ora 15.30.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici