PNL, PDL şi Societatea Timişoara au ajuns la un punct de vedere comun legat de lustraţie

Reprezentanţii PDL, ai PNL şi ai Societăţii Timişoara au ajuns, marţi, la un punct de vedere comun asupra proiectului Legii lustraţiei, care va intra în dezbaterea Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor şi apoi în plenul acestui for legislativ.

16 afișări
Imaginea articolului PNL, PDL şi Societatea Timişoara au ajuns la un punct de vedere comun legat de lustraţie

PNL, PDL şi Societatea Timişoara au ajuns la un punct de vedere comun legat de lustraţie (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, s-a întâlnit, în acest sens, cu iniţiatorul proiectului de lege, Eugen Nicolaescu (PNL), cu preşedintele Comisiei juridice Daniel Buda (PDL) şi reprezentantul Societăţii Timişoara, Florian Mihalcea, pentru a discuta amendamentele la proiectul Legii lustraţiei.

"Am discutat toate amendamentele la proiectul Legii lustraţiei şi există un punct de vedere comun, iar în continuare urmează ca proiectul să intre în dezbaterea Comisiei jurdice şi apoi în Plen", a precizat Anastase.

Ea a arătat că "mizează şi pe sprijinul PSD în susţinerea acestui proiect de lege. "Mizăm că vor susţine şi dânşii această lege",a adăugat Roberta Anastase, în timp ce preşedintele Comisiei juridice, Daniel Buda, a spus că speră ca proiectul de Lege să fie finalizat în Comisia juridică în maxim două-trei săptămâni.

Reprezentantul Societăţii Timişoara, Florian Mihalcea, a declarat că, după patru ani în care legea a stat în Parlament există un consens politic între grupurile PDL şi PNL privind votarea acesteia.

"Am convenit asupra tutuor modificărilor, credem că în această formă legea va fi o lege serioasă şi aplicabilă şi se va face o reparaţie morală de care poporul român are nevoie", a apreciat reprezentantul Societăţii Timişoara.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici