PNL: Programul de guvernare va fi finalizat de ”premierul desemnat” Predoiu până în 28 februarie

Co-preşedinţii PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, au anunţat, luni, că programul de guvernare, coordonat de Cătălin Predoiu, are termen de finalizare în 28 februarie, stabilirea ponderilor fuziunii în 21 ianuarie, iar validarea deciziilor politice va avea loc în Consiliul Naţional din 31 ianuarie.

851 afișări
Imaginea articolului PNL: Programul de guvernare va fi finalizat de ”premierul desemnat” Predoiu până în 28 februarie

Cătălin Predoiu (Imagine: Codrin Prisecaru/ Mediafax Foto)

”Ne dorim un stat care să aibă o guvernare care să pună deasupra interesului individual interesul colectiv şi agenda publică să fie cea care dictează proiectele de anvergură ale Guvernului PNL. În momentul acesta, ca urmare a dialogului pe care l-am avut şi cu premierul desemnat, Cătălin Predoiu, suntem în etapa în care se merge spre finalizarea proiectului de viziune guvernamentală, proiect care are termen pentru a fi depus într-o primă formă 28 februarie. În momentul în care pe data de 28, dată limită de prezentare a acestui program de guvernare, vom avea materialul, îl vom pune în dezbaterea atât internă a PNL, cât şi în dezbaterea societăţii civile. Vrem o dezbatere reală pe acest program”, a spus Gorghiu.

Liderul PNL a menţionat că o altă decizie a vizat declanşarea unui proces de identificare a candidaţilor ce vor fi susţinuţi la alegerile din 2016.

”Am decis ca în 2015 să facem un efort colectiv pentru a identifica persoane de la baza partidului şi din afara partidului care să reprezinte PNL în viitoarele alegeri locale şi parlamentare”, a afirmat co-preşedintele PNL.

Gorghiu a menţionat că a fost convenită componenţa a două comisii tehnice, una pentru a stabili criteriile de unificare şi ponderile în cadrul organizaţiilor judeţene, iar alta pentru a rezolva problema unificării grupurilor parlamentare, care trebuie să-şi finalizeze rapoartele de activitate până în 21 ianuarie.

De asemenea, co-preşedintele PNL Vasile Blaga a anunţat convocarea la finalul lunii februarie a şedinţei Consiliului Naţional de Coordonare, în care vor fi aprobate deciziile politice ale partidului pentru perioada următoare.

”Am convocat pentru 31 ianuarie Consiliul Naţional de Coordonare al PNL tocmai pentru a valida toate aceste criterii pe care colegii mei ni le vor propune pentru şedinţa din 21 şi pentru a aproba linia politică pentru următoarea perioadă, urmând ca în 1, duminică, deci cu o zi înaintea deschiderii sesiunii (parlamentare, n.r.) să avem şi reuniunea grupurilor noastre parlamentare”, a afirmat Blaga.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici