PNL: PSD depăşeşte orice limită prin mizeria de a insinua acuzaţii de tortură la adresa medicilor

  • Liberalii au cerut, joi, demisia adjunctului Avocatului Poporului, Raluca Alexandru, susţinută de PSD.
  • PNL apreciază drept ”revoltătoare” campania împotriva personalului medical care tratează pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, care ”insinuează că ar fi posibil să săvârşească acte de tortură”.
265 afișări
Imaginea articolului PNL: PSD depăşeşte orice limită prin mizeria de a insinua acuzaţii de tortură la adresa medicilor

PNL: PSD depăşeşte orice limită prin mizeria de a insinua acuzaţii de tortură la adresa medicilor

”Considerăm revoltătoare şi dincolo de orice imaginaţie tentativa PSD de a declanşa o campanie împotriva personalului medical care tratează pacienţi infectaţi cu noul conoronavirus (COVID-19), insinuând că ar fi posibil să săvârşească acte de tortură. Solicităm demiterea din funcţie a Ecaterinei Raluca Alexandru, adjunct al Avocatului Poporului, persoană care a deţinut calitatea de membru al PSD şi a fost susţinută în funcţii publice de PSD, inclusiv pentru această poziţie pe care o ocupă în prezent”, se arată într-un comunicat de presă al PNL.

Potrivit liberalilor, faptul că această persoană a declanşat o amplă acţiune de monitorizare a spitalelor care tratează pacienţi COVID, solicitând afişarea în cadrul instituţiilor sanitare a unor înştiinţări referitoare la faptul că se află sub monitorizare cu privire la acte de tortură, arată deturnarea cu consecinţe deosebit de grave a unei instituţii care nu ar trebui să fie parte a jocului politic.

”Un astfel de atac, care vine să cultive curente de opinie din registrul teoriei conspiraţiei, este imperios să fie dezavuat din capul locului în mod neechivoc. În primul rând, este o cruntă nedreptate săvârşită împotriva cadrelor medicale din Linia 1, care în această perioadă au făcut eforturi supraomeneşti pentru a salva vieţi. Este un act de intimidare împotriva celor care şi-au pus viaţa lor în pericol, dar şi a familiilor lor, este o presiune incredibilă împotriva unor persoane care s-au sacrificat pentru a ajunge cu bine în acest moment al crizei sanitare. Este un lucru de neacceptat şi pentru care nu există nicio justificare raţională. De altfel, instituţia Avocatului Poporului nu se află la prima tentativă de zădărnicire a eforturilor autorităţilor de a limita răspândirea noului coronavirus, acţionând pentru limitarea instrumentelor şi capacităţii de răspuns”, se mai arată în comunicatul remis MEDIAFAX.

Partidul Naţional Liberal a solicitat o delimitare clară a tuturor celorlalte partide parlamentare faţă de astfel de practici ”care nu au nicio legătură cu servirea interesului public sau cu apărarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor”.

Renate Weber a declarat, joi, că Avocatul Poporului îşi poate exercita atribuţiile privind prevenirea torturii inclusiv în sistemul de sănătate, după ce mai multe spitale Covid au fost notificate că sunt monitorizate prin mandatul de mecanism naţional de prevenţie a torturii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici