PNL: PSD foloseşte ilegal marca "USL"

Deputatul PNL Alina Gorghiu a declarat, joi, că PSD foloseşte ilegal marca "USL" pe afişajul electoral arătând că mărcile înregistrate la OSIM conţin denumirea alianţei în cuvinte, nu acronimul USL.

322 afișări
Imaginea articolului PNL: PSD foloseşte ilegal marca "USL"

Deputatul PNL Alina Gorghiu (Imagine: Răzan Chiriţă/Mediafax Foto)

Gorghiu a spus, într-o conferinţă de presă, că la OSIM au fost înregistrate două mărci, Uniunea Social Liberală - PSD-PNL-PC şi PSD-PNL-PC - Uniunea Social Liberală, nu ca acronime, ci ca denumire întreagă.

"Denumirile celor două mărci aşa cum apar în buletinul oficial industrial conţin Uniunea Social Liberală în cuvinte, şi nu vorbim de acronime. Nu vorbim de acronimul USL pe care ei îl folosesc pe afişajul electoral. Cele două mărci au cu totul alt nume, numele rezultat din denumirea completă a alianţei politice, în niciun caz acronimul USL, folosit pe afişajul din ţară", a spus Alina Gorghiu.

Ea a mai explicat că marca USL intitulată Uniunea Social Liberală - USL a fost înregistrată în anul 2011 de către o persoană fizică, dar această marcă nu conţine semnul electoral al alianţei, ci este o marcă verbală, formată doar din denumiri.

"Singura marcă unde apare USL este aceasta, dar titular nu este PSD, este tot USL, toate cele trei mărci pe care le utilizează PSD sunt mărci ale USL. Practic, în momentul în care a fost făcută cesiunea către USL, PSD nu mai are niciun drept asupra mărcilor. În ceea ce priveşte PNL, nu văd să existe vreo denumire, vreo marcă înregistrată cu denumirea USL folosită în mod legal de către PSD", a mai spus Gorghiu.

Ea a adăugat că, potrivit protocolului USL, PSD nu poate folosi mărcile USL, arătând că în articolul 5 din documentul înregistrat la Tribunal se precizează că în toate situaţiile deciziile alianţei se pot lua prin consultare şi consens, iar din moment ce PNL se opune folosirii acestor mărci nu este consens.

Gorghiu s-a referit şi la articolul 9 din protocolul USL, care arată că denumirea integrală prescurtată şi semnul alianţei vor fi utilizate în alegerile în care se participă pe liste comune şi candidaţi comuni.

"Deci, protocolul USL nu permite niciunui partid, nici PNL să utilizeze sigla USL", a adăugat Gorghiu.

Gorghiu a spus că PNL are ca obiectiv ca electoratul să afle adevărul şi să ştie că folosirea USL este ilegală, imorală şi denuţarea protocolului USL este o chestiune de zile.

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, joi, că marca USL este a PSD, care "poate îşi înfiinţează alt USL peste o vreme, dar nu cu PNL", pentru că "alianţa USL nu mai există", acest lucru urmând să fie constatat şi de instanţă.

Organizaţiile judeţene ale PNL vor contesta la Birourile electorale judeţene folosirea acronimului "USL" în materialele de campanie de către PSD, urmând ca PNL să solicite în instanţă, la Tribunalul Bucureşti, denunţarea USL, anunţa, luni, deputatul liberal Alina Gorghiu.

"Azi a fost finalizată şi va fi înaintată către filialele judeţene ale PNL o sesizare prin care vom contesta utilizarea de către PSD a semnului electoral şi a denumirii prescurtate, a acronimului USL pe materialele de campanie. Asta pentru că orice om serios şi responsabil ştie că USL nu mai trăieşte", preciza Alina Gorghiu, referitor la afişe ale alianţei electorale PSD-UNPR-PC pe care scrie "USL trăieşte".

Gorghiu mai spunea că PNL solicită public atât premierului, cât şi întregului "colectiv PSD" să pună capăt "minciunii" răspândite pe materialele electorale în tot spaţiul public din România conform căreia USL ar trăi şi care reprezintă "o poveste de prost gust".

Ulterior, într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX, Alianţa PSD-UNPR-PC arăta că denumirea, sigla şi semnul electoral USL constituie o marcă individuală în proprietatea PSD, înregistrată la OSIM, iar ACD şi ACS, alianţe care au constituit USL, nu au cerut desfiinţarea Uniunii.

Semnatarii precizau că simbolul USL este folosit în campania electorală cu respectarea prevederilor Legii 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice cu modificările şi completările ulterioare.

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că BEJ Olt şi Dolj au respins plângerile formulate de organizaţiile judeţene PNL privind folosirea de către PSD a denumirii "USL" în campanie, el arătând că, în consecinţă, PSD are permisunea să utilizeze expresia "USL trăieşte!".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici