PNŢCD aripa Sârbu îl susţine pe Crin Antonescu la prezideţiale

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat, marţi, că a semnat un protocol de colaborare cu PNŢCD-Sârbu, în vederea sprijinirii sale la prezidenţiale, în urma căruia va fi încheiată o alianţă electorală pentru viitoarele alegeri şi vor fi demnaţi specialişti ai PNŢCD când PNL revine la guvernare.

95 afișări
Imaginea articolului PNŢCD aripa Sârbu îl susţine pe Crin Antonescu la prezideţiale

Preşedintele PNŢCD Radu Sârbu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Împreună cu preşedintele PNŢCD, Radu Sârbu, împreună cu colegi de-ai domniei sale şi ai mei, am semnat un protocol de colaborare între cele două partide destinat unei acţiuni prezente şi viitoare convergente a celor două partide, singurele partide autentic de centru- dreapta din pesisajul politic românesc", a susţinut Crin Antonescu.

Antonescu a afirmat că, potrivit protocolului, cel mai important angajament al PNL este acela că liberalii vor încheia, după 6 decembrie, o alianţă electorală cu PNŢCD pentru viitoarele alegeri. De asemenea, la momentul revenirii PNL la guvernare, vor fi desemnaţi politic şi specialişti PNŢCD.

Liderul PNL a subliniat că "principalele obiective comune sunt respectarea valorilor morale creştine, finalizarea procesului de restituire a proprietăţii, reconcilierea societăţii româneşti prin lustraţie".

La rândul său, Radu Sârbu a declarat că "PNŢCD împreună cu PNL au scos România din criza în care o lăsase regimul Iliescu în 1996".

"Din păcate, astăzi circumstanţele sunt chiar mai grave decât în 1996, iar conjunctura politică internă creată exclusiv de Traian Băsescu întunecă perspectivele pe termen mediu şi lung ale ţării", a spus Sârbu, criticând "iresponsabilitatea şi inconştienţa" şefului statului şi avertizând că "ţara este din nou în preajma unui crah naţional".

În plus, Radu Sârbu a menţionat că în opinia PNCŢD, Crin Antonescu e "singura soluţie pentru ieşirea din criză a României".

Întrebat care este situaţia juridică a PNŢCD, având în vedere că nu a fost tranşată în instanţă situaţia internă din partid, Radu Sârbu a răspuns: "PNŢCD este în spatele meu, pentru că partidul este acolo unde se găsesc Ion Diaconescu, surorile seniorului Corneliu Coposu, unde se găsesc cele mai puternice organizaţii: Timiş în frunte cu Gheorghe Ciuhandu, sectoarele Capitalei, organizaţiile din Transilvania. Practic, partidul se află în spatele meu. Miluţ este în situaţia penibilă a lui Vodă Lăpuşneanu, care ne vrea cu orice preţ, care doreşte să se cramponeze de o funcţie în ciuda faptului că atunci când a fost ales s-a angajat nu numai că va finanţa relansarea partidului, ci şi că va demisiona dacă va eşua. S-a dovedit un om lipsit de dimensiunea politică, de un minim simţ al onoarei".

El a menţionat că "bazinul electoral" al PNŢCD va urma hotărârile pe care le-a luat el, asigurând că "în niciun caz electoratul PNŢCD nu va vota vreodată cu Traian Băsescu, care a declarat textual, cu un deceniu în urmă, ca obiectiv personal, distrugerea PNŢCD".

La rândul său, preşedintele PNL Crin Antonescu a spus că realitatea juridică în litigiu din PNŢCD contează mai puţin pentru el.

Potrivit protocolului încheiat marţi între PNL şi PNŢCD şi semnat de cei doi preşedinţi, ţărăniştii îl susţin pe Crin Antonescu la prezidenţiale în 2009 şi vor participa cu toate organizaţiile şi liderii la campania eelctorală. De asemenea, potrivit protocolului, PNŢCD va pune la dispoziţia liberalilor reprezentanţii săi pentru birourile secţiilor de votare la alegerile prezidenţiale din acest an.

În schimb "PNL, în momentul în care va accede la guvernare, va desemna în funcţii din administraţia publică naţională şi locală şi specialişti propuşi de PNŢCD".

Protocolul menţionat prevede că după 6 decembrie se va realiza o alianţă electroală pentru alegerile locale şi parlamentare din 2012, dar şi pentru alegerile prezidenţiale din 2014.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici