Politicieni, membrii CC, angajaţii Senatului, actorul Dorel Vişan i-au adus un omagiu lui Iorgovan

Reprezentanţi ai partidelor politice, reprezentanţii Curţii Cosntituţiionale şi angajaţi ai Senatului au venit, vineri, la intrarea centrală a Senatului, pentru a-i aduce un ultim omagiu senatorului Antonie Iorgovan.

4 afișări
Imaginea articolului Politicieni, membrii CC, angajaţii Senatului, actorul Dorel Vişan i-au adus un omagiu lui Iorgovan

Politicieni, membrii CC, angajaţii Senatului, actorul Dorel Vişan i-au adus un omagiu lui Iorgovan

Pe rând, la sicriul acestuia au venit angajaţii din Senat care au lucrat, de-a lungul timpului, cu Antonie Iorgovan, consilieri juridici, dar şi reprezentanţi ai partidelor politice şi membrii Curţii Constituţionale.

Preşedintele Curţii Constituţionale şi toţi membrii acestei instituţii din care Antonie Iorgovan a făcut parte timp de mai mulţi ani au sosit, pe rând, să îşi ia rămas bun de la fostul judecător al Curţii.

"Un pios omagiu", acesta este mesajul scris pe coroana de flori depusă de membrii Curţii Constituţionale, în memoria celui numit "părintelui Constituţiei". Coroana a fost depusă de preşedintele Ion Vida, însoţit de Ion Predescu.

Coroane mari de flori au mai fost depuse din partea ministrului de Interne, Cristian David, sau a Consiliului Legislativ, dar şi din partea fostului preşedinte PSD, deputatul Adrian Năstase.

Au ţinut să-i aducă un ultim omagiu lui Antonie Iorgovan politicieni din diverse formaţiuni: Eugen Mihăescu (PRM), Valer Dorneanu (PSD), Marius Marinescu (independent), Miron Mitrea (PSD), secretarul Camerei Deputaţilor, Georgeta Ionescu.

La sicriul senatorului Antonie Iorgovan a păstrat un moment de reculegere şi actorul Dorel Vişan.

"În momente din acestea, cuvintele aproape că nu mai ajută la nimic, doar constituie un semn de solidaritate umană, care e tot mai modestă", a spus Dorel Vişan, marcat vizibil de dispariţia lui Antonie Iorgovan.

Actorul a ţinut să precizeze că l-a cunoscut foarte bine pe Antonie Iorgovan şi că pierderea, odată cu moartea acestuia, este imensă.

"Am fost amici. M-a ajutat în nişte necazuri şi mă gândesc că sunt un pic mai sărac în prieteni, pentru că este foarte greu în ziua de azi să mai găseşti prieteni şi, când îi pierzi, atunci se creează un gol greu de umplut", a declarat acesta.

Pe lângă politicieni, foşti colaboratori ai lui Antonie Iorgovan şi foşti studenţi ai eminentului profesor universitar au fost prezenţi pentru a depune un buchet de flori şi a se ruga la sicriul depus în Senatul României.

Senatorul PSD Antonie Iorgovan, care suferea de cancer la pancreas, a murit, joi dimineaţă, la vârsta de 59 de ani, la clinica din Viena, unde a fost transferat la sfârşitul săptămânii trecute.

Senatorul PSD Sorin Oprescu a declarat, pentru MEDIAFAX, că Iorgovan a încetat din viaţă la clinica din Viena, în jurul orei 03.00 dimineaţa. Oprescu a mai spus că Iorgovan, care era bolnav de doi ani şi fusese operat cu un an în urmă, făcea chimioterapie şi era luată în calcul şi posibilitatea de a fi supus unei noi intervenţii chirurgicale la clinica din Viena.

Iorgovan va fi înmormântat, luni, la Cimitirul Belu din Capitală, până atunci, sicriul cu trupul neînsufleţit, care a ajuns în România joi, la ora 22.00, este despus în holul Senatului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici