Politicienii comentează monitorizarea prezentată de CGC

Candidaţii pentru consiliile judeţene care nu îndeplinesc criteriile de integritate propuse de Coaliţia pentru o guvernare curată, au comentat pe marginea concluziilor monitorizării prezentate duminică.

22 afișări
Imaginea articolului Politicienii comentează monitorizarea prezentată de CGC

Alina Mungiu-Pipiddi (Imagine: Mediafax Foto)

Gheorghe Marinescu (PSD): Poate Coaliţia vroia ca fiul meu să fie cerşetor

Preşedintele CJ Bistriţa-Năsăud, Gheorghe Marinescu (PSD), a declarat, în replică la afirmaţiile Coaliţiei pentru o guvernare curată, potrivit cărora nu ar întruni criteriile de integritate întrucât a facilitat angajarea fiului său într-o firmă subordonată CJ, că aceste informaţii sunt "mizerii".

Dobre (PNL): CGC nu m-a sunat niciodată să discutăm acuzaţiile

Ciprian Minodor Dobre, candidat PNL la CJ Mureş, care se regăseşte pe lista coaliţiei pentru o guvernare curată care a identificat 56 de candidaţi la preşedinţia consiliilor judeţene, care nu întrunesc criteriile de integritate, spune că nu a fost sunat niciodată să fie întrebat de acuzaţii.

Nicolae Popa (PNL): Aceste ONG-uri nu ştiu ce vorbesc

Deputatul Nicolae Popa, candidatul PNL pentru preşedinţia CJ Alba, declară că se gândeşte să dea în judecată Coaliţia pentru o guvernare curată, pentru că îi prejudiciază imaginea, spunând că "aceste ONG-uri nu ştiu despre ce vorbesc, au apărut ca ciupercile după ploaie".

Ilie Sârbu (PSD): Criteriile de integritate, manevrele ieftine ale doamnei Pippidi în favoarea PDL

Preşedintele PSD Timiş şi candidatul partidului la preşedinţia CJ Timiş, Ilie Sârbu, a declarat că nu a folosit nicio "inginerie legislativă" pentru cumpărarea unei vile şi consideră că neîndeplinirea criteriilor de integritate reprezintă o "manevră ieftină" a Alinei Pippidi Mungiu, în favoarea PDL.

Cristian Vladu (PNL): Doar ANI poate stabili integritatea candidaţilor

Fostul subprefect al Hunedoarei, Marius Cristian Vladu, candidatul PDL la preşedinţia CJ Hunedoara, a afirmat că nu ştie despre lista întocmită de Coaliţie şi, din punctul său de vedere, singura competentă pentru a face referiri la integritatea unui candidat este Agenţia Naţională de Integritate.

Tiberiu Marc (PSD): Faptul că am lucrat pentru Securitate nu mă poate împiedica să candidez

Preşedintele CJ Sălaj şi candidatul PSD Sălaj la această funcţie în alegerile din iunie, Tiberiu Marc, a declarat, referitor la raportul Coaliţiei pentru o guvernare curată, că nu este un secret că a colaborat cu Securitatea, însă acest lucru nu îl face să devină "un candidat problemă".

Marius Nicoară (PNL): Dacă nu retrage numele meu până luni, dau în judecată Coaliţia

Candidatul PNL la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Marius Nicoară, a respins acuzaţiile Coaliţiei pentru o guvernare curată, spunând că dacă nu îi retrage numele de pe listă până luni, o dă în judecată, şi banii din proces îi donează unui cămin.

Viorel Pupeză (PC): Nu sunt traseist, am schimbat doar partidul, nu orientarea

Deputatul Viorel Pupeză, candidatul PC la şefia Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, a declarat, duminică, în replică la afirmaţiile Coaliţiei pentru o guvernare curată, care l-a catalogat ca "traseist politic", că şi-a schimbat doar partidul, nu şi orientarea politică.

Szasz Jeno (PCM): Nu e corect ca cineva de la Bucureşti să emită păreri despre oameni pe care nu-i cunoaşte

Candidatul PCM la preşedinţia CJ Harghita, Szasz Jeno, a declarat, duminică, faptul că CGC "nu ştie ce vorbeşte", adăugând că nu este corect şi nici permis ca "cineva de la Bucureşti" să emită păreri despre oameni pe care nu îi cunoaşte şi despre situaţii despre care are informaţii "eronate".

Boureanu (PDL): Au vrut să mă includă în categoria Mitrea - Năstase

Deputatul PDL Cristian Boureanu consideră că aceia care i-au deschis un dosar la DNA, cu o săptămână înainte de începerea campaniei electorale, şi-au atins scopul de a-l include într-o anumită categorie, alături de oameni ca Miron Mitrea, Adrian Năstase sau Marian Oprişan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici