Ponta a avut o discuţie la Guvern cu însărcinatul cu afaceri al ambasadei SUA, Dean Thompson

Premierul Victor Ponta a avut, miercuri, la Palatul Victoria, o discuţie cu însărcinatul cu afaceri al misiunii diplomatice a SUA, Dean Thompson, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

369 afișări
Imaginea articolului Ponta a avut o discuţie la Guvern cu însărcinatul cu afaceri al ambasadei SUA, Dean Thompson

Victor Ponta (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Contactat de MEDIAFAX, premierul Ponta a confirmat întâlnirea cu diplomatul american şi a precizat că discuţia a vizat teme ce privesc NATO şi apropiatul summit al Alianţei.

Ambasada SUA a precizat, la rândul său, pentru MEDIAFAX, cu privire la întâlnire, că "însărcinatul cu afaceri al misiunii diplomatice a SUA se întâlneşte în mod constant cu oficiali români să discute probleme bilaterale".

Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA, Dean Thompson, a exprimat, într-un interviu acordat "Gândul", o serie de poziţii cu privire la activitatea Guvernului şi a reprezentanţilor acestuia.

Thompson a afirmat, în acest sens, referitor la ordonanţa privind migraţia aleşilor locali, publicată marţi în Monitorul Oficial, că cea mai bună cale de urmat o reprezintă o procedură parlamentară transparentă.

"Înainte de mişcarea făcută de Guvern, am avut discuţii cu toate părţile implicate. Am vorbit cu oameni din Guvern, am vorbit cu oameni din afara Guvernului, pe mai multe niveluri. Declaraţia noastră nu a luat vreo poziţie pe substanţa problemei, referindu-se mai degrabă la procedură şi la faptul că noi credem că o procedură parlamentară transparentă este cea mai bună cale de urmat când vine vorba despre schimbat legi", a declarat Dean Thompson.

Rugat să comenteze faptul că premierul Ponta a mers mai departe cu ordonanţa de urgenţă, deşi Ambasada SUA a avut o reacţie înainte de adoptarea ei, Thompson a afirmat că îngrijorarea misiunii diplomatice a avut legătură cu procedura.

Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA, Dean Thompson, a caracterizat, totodată, drept "urâte" comentariile recente ale purtătorului de cuvânt a Guvernului, Mirel Palada, la adresa jurnaliştilor, precizând că ele nu-şi au rostul şi făcând, totodată, apel către toată lumea să respecte presa.

Întrebat în interviul acordat gandul.info ce părere are despre comentariul purtătorului de cuvânt al Guvernului, Mirel Palada, cu privire la plăcerea sa de a "executa electric" jurnalişti obiectivi, Dean Thompson a declarat că nu crede că "asemenea comentarii urâte îşi au rostul în vreo parte a dialogului civilizat".

"Am face un apel către toată lumea să respecte presa - a patra putere, cum i se spune des - , care este o componentă atât de importantă pentru a ne asigura că cetăţenii activi rămân informaţi. Nu cred că astfel de comentarii urâte îşi au rostul când ai de-a face cu oameni care încearcă să relateze şi să transmită ştiri", a precizat Thompson.

Premierul Ponta a decis ca Mirel Palada, consilier pentru strategii guvernamentale, să nu mai îndeplinească şi funcţia de purtător de cuvânt al Guvernului, pentru aceasta urmând a fi desemnat un alt consilier al premierului, Corneliu Calotă, fost jurnalist la TVR, au declarat MEDIAFAX surse oficiale.

Potrivit surselor citate, Palada îşi va păstra funcţia de consilier pentru strategii guvernamentale al prim-ministrului Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici