Ponta: Antonescu poate decide dacă mai rămâne preşedinte la Comisia de revizuire a Constituţiei

Preşedintele PSD Victor Ponta a declarat, luni, răspunzând unei întrebări, că decizia privind menţinerea funcţiei de preşedinte al Comisiei de revizuire a Constituţiei îi aparţine lui Crin Antonescu, în timp ce decizia privind componenţa acestui for revine fiecărui grup parlamentar.

180 afișări
Imaginea articolului Ponta: Antonescu poate decide dacă mai rămâne preşedinte la Comisia de revizuire a Constituţiei

Crin Antonescu (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Întrebat dacă Crin Antonescu mai poate rămâne preşedinte al Comisiei de revizuire, Ponta a răspuns: "Cum pot eu să decid acest lucru? Poate să decidă domnia sa dacă mai rămâne preşedinte sau nu. E decizia domniei-sale, iar componenţa comisiei, iarăşi, ţine de decizii ale fiecărui partid".

Ponta a spus că din Comisie făceau parte, de la PNL, atât George Scutaru, care nu mai este parlamentar, dar şi Tudor Chiuariu.

"Componenţa şi reprezentanţii în comisiile respective sunt stabiliţi de către partidul respectiv. Noi (PSD, n.r.) am stabilit că pentru Constituţie sunt responsabili domnul Ioan Chelaru şi parlamentarii noştri de acolo. Crin Antonescu e membru al grupului parlamentar PNL, deci decizia aparţine domniei sale şi PNL", a mai spus Ponta.

Potrivit unor surse parlamentare, urmează a fi adoptată o hotărâre pentru modificarea şi completarea hotărârii Parlamentului în ceea ce priveşte componenţa membrilor acestei comisii, având în vedere algoritmul şi schimbările din ultima perioadă.

Crin Antonescu a fost ales preşedinte al Comisiei de revizuire a Constituţiei în baza unei decizii a USL.

În condiţiile în care urmează să se producă schimbări ale componenţei comisiei, este posibil să se aleagă un alt preşedinte, acesta fiind, cel mai probabil, senatorul PSD Ioan Chelaru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici