Ponta: Congresul PSD va desemna candidatul la Preşedinţie, nu şi candidatul pentru funcţia de premier

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, la Suceava, că la Congresul PSD unde va fi stabilit candidatul la Preşedinţie al formaţiunii, nu va fi desemnat candidatul pentru funcţia de premier întrucât acesta va trebui să fie stabilit de alianţa de guvernare.

358 afișări
Imaginea articolului Ponta: Congresul PSD va desemna candidatul la Preşedinţie, nu şi candidatul pentru funcţia de premier

Ponta: Congresul PSD va desemna candidatul la Preşedinţie, nu şi candidatul pentru funcţia de premier (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax FOto)

Întrebat, într-o conferinţă de presă, dacă odată cu desemnarea candidatului la Preşedinţia României în cadrul unui Congres al PSD va fi stabilit şi candidatul pentru funcţia de premier, Ponta a răspuns: "Nu".

"Nu vom stabili pentru simplul motiv pentru că aşa am spus noi-Crin Antonescu şi cu mine- că preşedintele ţării nu trebuie să mai facă guverne. Că nu ne place că Traian Băsescu făcea guverne şi spune că nu mă interesează cine a câştigat alegerile şi eu îl pun tot pe Boc", a spus Ponta.

El a arătat că premierul va fi stabilit de alianţa de guvernare care nu va fi doar PSD, ci o alianţă şi o majoritate parlamentară care va susţine un guvern.

"Nu e suficient să te susţină preşedintele ca să fii prim-ministru. S-a văzut în cazul lui Boc şi al lui MRU că a fost un eşec", a mai declarat liderul social-democrat.

El şi-a exprimat încrederea că după alegerile europarlamentare se va reface majoritatea USL.

"Aş vrea ca, după 26 mai, să guvernăm aşa cum ne-au votat oamenii: USL, că aşa am candidat, ca USL. Şi programul economic în baza căruia am obţinut aceste rezultate foarte bune, eu vă spun de pe acum, nu-i programul PSD. E programul USL", a spus Ponta.

Întrebat despre participarea primarului liberal al comunei Dumbrăveni la mitingul organizat de Alianţa PSD-UNPR-PC, Victor Ponta a spus că acesta este primar USL şi că peste tot în ţară s-a întâlnit cu aleşi locali liberali.

"Peste tot unde am fost ne-am întâlnit cu aleşii locali liberali, cu preşedinţi de Consilii judeţene, cu primari. Majorităţile în cele mai multe zone sunt USL", a explicat Victor Ponta.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a participat, vineri după-amiază, la un miting electoral în comuna suceveană Dumbrăveni, unde au fost prezenţi simpatizanţi şi membri de partid din judeţele Suceava şi Botoşani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici