Ponta: Dan Şova nu poate fi recuzat de la Comisia de Integritate a PSD

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, sâmbătă, la Drobeta Turnu Severin, că Dan Şova nu poate fi recuzat de la conducerea Comisiei de Integritate a PSD, aşa cum a cerut vineri Mircea Geoană printr-o scrisoare adresată partidului, întrucât este o funcţie pe care o ocupă în urma unui congres.

179 afișări
Imaginea articolului Ponta: Dan Şova nu poate fi recuzat de la Comisia de Integritate a PSD

Ponta: Dan Şova nu poate fi recuzat de la Comisia de Integritate a PSD (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"N-am primit nicio scrisoare şi nu e treaba mea ca preşedinte. Eu nu pot să-l înlocuiesc pe domnul Şova, este ales prin congres, aşa cum sunt ales şi eu, şi vicepreşedinţii partidului şi nu cred că trebuie să comentez aşa ceva", a spus Victor Ponta.

Într-o scrisoare pe care Mircea Geoană a trimis-o, vineri, la Partidul Social Democrat, acesta a cerut recuzarea lui Dan Şova de la conducerea Comisiei de Integritate, afirmând că, în caz contrar, nu se va prezenta duminică la comisie.

Preşedintele Comisiei de Integritate a PSD, Dan Şova, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că solicitarea lui Mircea Geoană privind recuzarea sa de la conducerea comisiei nu are acoperire în Statutul PSD.

El a declarat că acuzele lui Geoană, că s-ar fi antepronunţat în cazul preşedintelui Senatului, sunt lipsite de temei şi că Geoană "face circ, atât".

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, se declară dispus să participe la şedinţa de duminică a Comisiei de Integritate a PSD, cu condiţia ca preşedintele acesteia, Dan Şova, să fie recuzat din funcţie.

Potrivit unei scrisori pe care membrii Biroului Comisiei Naţionale de Arbitraj şi Integritate Morală au primit-o, vineri, de la Geoană, acesta asigură CNAIM de disponibilitatea de a participa la şedinţă, cu condiţia ca Şova să fie recuzat din funcţia de preşedinte.

În scrisoarea obţinută de MEDIAFAX, Geoană afirmă că recunoaşte competenţele CNAIM, însă reclamă un viciu procedural asupra şedinţei de duminică, în care se va discuta eventuala încălcare a Statutului PSD. Geoană îl acuză pe Şova de antepronunţare, solicitând recuzarea acestuia la şedinţa de duminică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici