Ponta, Daniel Constantin şi Sorin Câmpeanu au lansat un nou partid: Pro România, start-up party fără CEx-uri cu aplauze. Nu vreau să rup PSD/ Steriu: Le-am propus o colaborare cu PMP

Fostul premier Victor Ponta a lansat, duminică, un nou partid politic – Pro România, alături de Daniel Constantin şi Sorin Câmpeanu, criticând modul în care Liviu Dragnea conduce PSD şi propunând „un start-up party” fără „CEX-uri cu plauze furtunoase”.

2193 afișări
Imaginea articolului Ponta, Daniel Constantin şi Sorin Câmpeanu au lansat un nou partid: Pro România, start-up party fără CEx-uri cu aplauze. Nu vreau să rup PSD/ Steriu: Le-am propus o colaborare cu PMP

Valeriu Steriu: Am fost prezent la lansarea Pro România din colegialitate. Le-am propus o colaborare cu PMP

„Chiar vrem fie un proiect politic altfel (...) Ne-am gândit împreună destul de mult, ne-am mai sfătuit şi cu alţi oameni (...) despre ce înseamnă un start-up party într-o Românie care se schimbă, o mişcare politică modernă în care să nu mai vedem după 16 ani nici CEX-uri cu aplauze furtunoase, nici lideri care să mimeze iubirea poporului”, a declarat fostul premier Victor Ponta, avându-i alături pe Daniel Constantin şi Sorin Câmpeanu, la conferinţa de lansare a Partidului Pro România.

Victor Ponta a critica modul în care Liviu Dragnea conduce PSD, dar şi absenţa opoziţie politice, afirmând că „singurele idei economice ale PNL sunt mai de stânga decât cele ale PSD”.

„Cei mai mulţi sunt cei care (...) nu au votat deloc în decembrie 2016 şi sunt îngrijoraţi de direcţia în care merge România. Am vrea în primul rând să oferim o alternativă la ceea ce înseamnă în acest moment oferta politică de pe piaţă – singurul partid în care eu am acţionat, confiscat de către o persoană şi de un grup care foloseşte PSD şi voturile oamenilor pentru interese strict personale şi meschine, o opoziţie care nu există şi nu are cum să îşi revină”, a spus Ponta.

Fostul premier a spus că actualul PSD, „un partid” pe care încercat să îl modernizeze, „a ajuns să promoveze politici care mai există doar în Venezuela sau în ţări care ajung acum la copilăria socialismului”, afirmând că guvernele Dragnea 1 şi 2 „au ajuns să pară mai slabe profesional” chiar şi decât Guvernul Cioloş.

Ponta a afirmat că nu şi-a propus să rupă PSD.

„Nu mi-am propus să rup PSD, nu am sunat niciun coleg din PSD. Mai sunt sunat de alti colegin din PSD cu care vorbesc, dar eu nu vreau să rup PSD, acolo am crescut politic şi faptul că acum este confiscat de o persoană şi un grup sper să se elibereze şi ei înainte de a fi prea târziu”.

Victor Ponta a spus că nici el, nici Daniel Constantin şi nici Sorin Câmpeanu nu sunt interesaţi de nicio funcţie.

„Sistemul ăsta cu care a fost condus Teleromanul ani de zile şi e condusă România - dăm funcţii la toată lumea şi cine nu vrea funcţie îl ameninţăm că îi tăiem banii, că-i tăiem finanţările, că-i tăiem curentul. Cel puţin la cei trei de faţă s-a încercat şi nu merge, n-are ce funcţii să ne dea, n-are cu ce să ne ameninţe”, a afirmat fostul lider al PSD.

Ponta: În PSD Dragnea, un fel de Pablo Escobar, în manifestările economice este Hugo Chavez

Fostul premier Victor Ponta l-a asemănat, duminică, la lansarea partidului Pro România, pe liderul PSD Liviu Dragnea cu "regele drogurilor" Pablo Escobar şi cu fostul dictator Hugo Chavez, afirmând că el poate să îşi dea "doctoratul în cei cu mustaţă când mint".

"Pot să-mi dau doctoratul în cei cu mustanţă când mint, că le tremură mustaţa. Când zic că nu-i interesează, îi interesează de fapt (…) Nu vreau să mă sune Daddy acum să-mi propună nu ştiu ce funcţie, mi-a propus atâtea funcţii încât mi-au ajuns toate (…) Eu, dacă vreau să promovez pe cineva în Guvern, îmi fac o poză cu el şi îl sună Dragnea imediat şi îi dă o funcţie.(…). Domnule, România nu este Teleorman, nu putem să lucrăm toţi la stat, să ne dea Dragnea funcţii la toţi", a declarat fostul premeirVictor Ponta.

Fostul prim-ministru l-a comparat pe liderul PSD cu "regele drogurilor" Pablo Escobar, şi cu fostul dictator Hugo Chavez.

"În ultimul timp, în manifestarea în partid, domnul Dragnea era un fel de Pablo Escobar, în manifestările economice este Hugo Chavez. Domnule, nu-şi poate lua şi un model care nu-i din America Latină? Să conduci o ţară doar cu secretară, şofer şi bodyguard nu merge", a adăugat Ponta.

Victor Ponta a afirmat că Liviu Dragnea a transformat PSD în fostul PDSR.

"Eu, Adrian Năstase şi Mircea Geoană am tot tras de PSD, am încercat să-l facem un partid modern de centru stânga, european, progresit. Domnul Dragnea l-a adus la cum era PDSR-ul ăla, ştiţi, ăla pentru care foarte mulţi urăsc şi acum PSD: o chestie populistă, în care îi păcălim doar pe ai noştri, facem duşmani din alţii… povestea asta că unii pensionari sunt buni, alţii sunt răi, firmele sunt bune, dar alte firme sunt rele. Acuma, sigur, ne luptăm cu băncile, şi Hugo Chavez s-a luptat cu băncile şi spunea că statul este cel mai bun administrator. Nu-i adevărat, un partid modern nu mai susţine aceste chestiuni cu totul şi cu totul de anii 90", spus fostul premier.

Fostul lider al PSD a afirmat că l-a ţinut pe Dragnea în partid pentru că a făcut lucruri pe care el nu le putea face, precum menţinerea "relaţiei cu baronii".

"L-am ţinut (pe Dragnea în PSD – n. r.) pentru că era un foarte bun organizator şi a făcut nişte lucruri pe care eu nu le puteam face. De exemplu, relaţia lui cu baronii. Eu nu o puteam face, nu eram din acelaşi film (…) Aţi văzut dumneavoastră vreo luptă a domnului Dragnea cu <<sistemul>> în afară de când le mângâie ghipsul? Domnul Dragnea întotdeauna îşi negociază pentru el, PSD este o chestiune pentru el, pe persoană fizică. Cât este Liviu Dragnea şeful PSD nu mă veţi vedea prin PSD", a mai explicat acesta.

Ponta a spus că mai mulţi social-democraţi i-au cerut să nu plece din partid pentru că “Dragnea se duce”, în contextul în care actualul lider al PSD are un dosarul penal de abuz în serviciu.

Steriu: Am fost prezent la lansarea Pro România din colegialitate. Le-am propus o colaborare cu PMP

Preşedintele executiv al PMP, Valeriu Steriu, a declarat că a fost prezent, duminică, la lansarea partidului Pro România “din colegialitate” pentru Victor Ponta, Daniel Constantin şi Sorin Câmpeanu, afirmând că le-a propus o colaborare cu PMP pentru a face opoziţie PSD. 

“Am fost prezent la lansarea platformei PRO România în calitate de invitat, dar şi din colegialitate şi de ce nu chiar din prietenie cu cei trei autori ai proiectului! De-a lungul anilor am fost adversari în diverse lupte politice şi parlamentare, însă astăzi doresc să le urez succes în demersul lor şi le-am propus o colaborare cu PMP, în contextul în care PSD-ul distruge pur şi simplu România”, a declarat preşedintele executiv al PMP Valeriu Steriu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici