Ponta, despre declaraţiile preşedintelui Lituaniei: Aşa sunt preşedinţii în Europa, foarte sfătoşi

Premierul Victor Ponta a evitat să comenteze în detaliu declaraţiile susţinute la Palatul Cotroceni de preşedintele Lituaniei, Dalia Grybauskaite, spunând doar că se gândeşte că aşa sunt toţi preşedinţii în Europa, "foarte sfătoşi", în timp ce prim-miniştrii "sunt cu treaba".

850 afișări
Imaginea articolului Ponta, despre declaraţiile preşedintelui Lituaniei: Aşa sunt preşedinţii în Europa, foarte sfătoşi

Ponta despre declaraţiile preşedintelui Lituaniei: Aşa sunt preşedinţii în Europa, foarte sfătoşi (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"La ora 17.00 am să mă văd cu doamna preşedinte. Mă gândesc că aşa-s toţi preşedinţii în Europa, sunt foarte sfătoşi. Prim-miniştrii sunt cu treaba", a spus Ponta, la solicitarea jurnaliştilor de a comenta declaraţiile preşedintelui Lituaniei.

Preşedintele Lituaniei, Dalia Grybauskaite, a făcut un apel la politicienii români, în conferinţa de presă de la Cotroceni, să se comporte matur şi responsabil, adăugând că agitaţia politică şi schimbarea a trei premieri în şase luni au afectat absorbţia fondurilor europene din ţara noastră.

Preşedintele litunian a arătat că instabilitatea politică din România se reflectă asupra performanţelor ţării în UE.

Dalia Grybauskaite a subliniat faptul că România este ultimul stat dintre ţările membre UE la capitolul absorbţiei fondurilor europene şi a arătat că acest semnal este unul foarte negativ, în condiţiile în care "agitaţia politică" internă paralizează România.

Preşedintele Lituaniei a transmis un avertisment politicienilor români, arătând că, dacă nu se maturizează şi nu se comportă responsabil, nu vor avea resurse suficiente de la UE şi nu se va deschide zona Schengen.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici