Ponta, despre referendumul pentru Parlamentul unicameral: Nu a fost cvorum!

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, întrebat dacă va lua în calcul în proiectul de revizuire a Constituţiei şi referendumul privind reducerea numărului de parlamentari la 300 şi Parlamentul unicameral, că "nu a fost cvorum" la scrutinul respectiv şi nu au existat nici liste permanente.

898 afișări
Imaginea articolului Ponta, despre referendumul pentru Parlamentul unicameral: Nu a fost cvorum!

Ponta, despre referendumul pentru Parlamentul unicameral: Nu a fost cvorum! (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Victor Ponta a anunţat, marţi, că va propune "o amplă reformă constituţională" astfel încât noua lege fundamentală să prevadă atribuţii mai clare ale instituţiilor, precum şi un sistem de control între puteri şi mijloace astfel încât să fie evitate pe viitor "tragedii" precum "regimul Băsescu".

Întrebat dacă va ţine cont de referendumul din 2009 privind revizuirea Constituţiei, Ponta a spus râzând: "Păi, n-a fost cvorum la referendum!".

Amintindu-i-se că referendumul respectiv a fost validat de Curtea Constituţională, primul-ministru a replicat: "Da, dar era fără listele permanente".

Ponta a adăugat în context că proiectul de revizuire a Constituţiei trebuie să prevadă depolitizarea Curţii Constituţionale, deoarece în acest moment "deciziile Curţii Constituţionale sunt pur politice".

"Vedeţi acesta este ridicolul situaţiei, în momentul în care ultima instanţă, dacă vreţi, Curtea Constituţională, o dată zice că e zi, o dată că e noapte, o dată că e iarnă, o dată că e vară! E foarte greu, or, eu cred că principala reformă este de a avea structuri cu adevărat independente, nu controlate de un singur om", a susţinut premierul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici