Ponta: Disponibilizările din CFR, cauzate de interese obscure ale lui Berceanu, ne gândim la moţiune

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că disponibilizările din CFR sunt cauzate de "interesele obscure" ale ministrului Transporturilor, Radu Berceanu, el anunţând că PSD ia în calcul şi iniţierea unei moţiuni simple împotriva acestuia.

46 afișări
Imaginea articolului Ponta: Disponibilizările din CFR, cauzate de interese obscure ale lui Berceanu, ne gândim la moţiune

Ponta: Disponibilizările din CFR, cauzate de interese obscure ale lui Berceanu, ne gândim la moţiune (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Ponta a spus că principala cauză a disponibilizărilor din CFR o constituie "incompetenţa şi poate chiar interesele obscure ale ministrului actual".

"Se vorbeşte foarte mult de a slăbi atât de tare o societate de stat încât în momentul în care va fi privatizată să poată fi cumpărată pe nimic. Mii de oameni sunt daţi afară, în timp ce pentru clienţii politici ai PDL există prime, salarii de merit, există bonusuri", a afirmat preşedintele PSD.

El a declarat că disponibilizările din CFR sunt "preţul" plătit pentru "beneficiile" acordate clienţilor PDL.

Ponta a mai spus, răspunzând unei întrebări, că PSD ia în calcul şi iniţierea unei moţiuni simple împotriva ministrului Radu Berceanu, fără a da detalii legate de data la care moţiunea ar putea fi depusă.

Peste 10.300 de angajaţi de la CFR vor fi disponibilizaţi, din care 4.000 începând de luni, iar restul în aprilie, aceştia urmând să primească, la data încetării contractului de muncă, două salarii medii nete pe economie, indemnizaţia de şomaj şi un venit de completare timp de 12-15 luni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici