Ponta: Gestul lui Băsescu de a respinge bugetul ar fi iraţional. Sunt convins că vom evita situaţia

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că gestul preşedintelui Traian Băsescu de a retrimite Parlamentului bugetul pe 2014 ar fi unui iraţional, el arătând că îşi doreşte şi că este convins că, până la urmă, se va evita această situaţie.

351 afișări
Imaginea articolului Ponta: Gestul lui Băsescu de a respinge bugetul ar fi iraţional. Sunt convins că vom evita situaţia

Victor Ponta (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

"Gestul preşedintelui de a trimite înapoi bugetul ar fi un gest iraţional. Nu s-a întâmplat niciodată în 23 sau 24 de ani", a spus Ponta.

El a precizat că nu are în vedere tăierea bugetului Administraţiei prezidenţiale în cazul în care preşedintele ar trimite bugetul înapoi Parlamentului.

"Nu răspunzi tot cu măsuri iraţionale. Şi dacă tai din bugetul Administraţiei Prezidenţiale la ce-mi foloseşte? La nimic, ar fi un răspuns la un gest de copil tot printr-un gest de copil. Noi vrem să fim oameni serioşi. Nu se pune aşa problema. Se pune problema faptului că, evident, îmi doresc foarte mult şi sunt convins că până la urmă vom evita această situaţie", a spus Ponta.

El a menţionat că este nevoie de noul buget pentru a pune în aplicare majorările stipulate de acesta. "Am văzut că unii ori nu înţelegeau, ori se făceau că nu înţelegeau. Eu nu am spus că nu plătesc pensiile de la 1 ianuarie. Sigur că le plătesc. Nu plătesc pensiile mărite dacă nu am noul buget, adică nu pot să le măresc. Nu pot să măresc salariul minim. Nu pot să măresc salariile pentru rezidenţi. Nu că nu le plătesc deoc. sunt convins că orice om cu capul pe umeri a înţeles foarte clar ce am vrut să spun", a subliniat Ponta.

El a precizat că îşi doreşte ca "orbirea politică" să nu ducă la împiedicarea punerii în aplicare a lucrurilor bune pe care le prevede bugetul pe 2014.

"Eu cred că având această creştere economică, având absorbţia fondurilor europene, având creşterea exporturilor, trebuie să simtă şi oamenii ceva din ceea ce s-a întâmplat bine. (...) Îmi doresc foarte mult ca orbirea politică să nu împiedice totuşi nişte lucruri importante pe care le putem face prin noul buget", a spus Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, că va returna Parlamentului proiectul bugetului de stat pe 2014 dacă nu se va renunţa la creşterea accizei la combustil, propusă de Guvern.

"Dacă nu se renunţă la creşterea accizei la combustibil voi trimite înapoi bugetul de stat la Parlament", a spus Băsescu, într-o declaraţie de presă, evocând şi posibilitatea de a ataca legea bugetului la Curtea Constituţională.

"O spun în mod categoric, dacă nu se renunţă la creşterea accizei, voi trimite înapoi bugetul de stat iar apoi îl voi ataca şi la CCR", a spus preşedintele Traian Băsescu, precizând că este vorba de un "avertisment".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici