Ponta, în plen: Guvernul să nu îşi asume răspunderea, depunem moţiune şi poate plecaţi din funcţie

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a făcut un apel, luni, în plen, la premierul Emil Boc şi la Guvern să nu îşi asme răspunederea pentru pentru legi îndreptate împotriva populaţiei, adăugând că în caz contrar PSD va depune moţiune de cenzură, iar Cabinetul va fi, probabil, demis.

16 afișări
Imaginea articolului Ponta, în plen: Guvernul să nu îşi asume răspunderea, depunem moţiune şi poate plecaţi din funcţie

Ponta, în plen: Guvernul să nu îşi asume răspunderea, depunem moţiune şi poate plecaţi din funcţie (Imagine: David Nika/Mediafax Foto)

"Dacă o veţi face, imediat, la finalul acestei şedinţe, vom depune moţiune de cezură şi probabil veţi pleca din funcţie", l-a avertizat pe primul ministru deputatul PSD Victor Ponta.

Senatorii şi deputaţii s-au întrunit, luni, în şedinţa comună în care premierul Emil Boc urmează să-şi asume răspunderea în numele Guvernului pentru două proiecte de lege prin care salariile bugetarilor sunt reduse cu 25 la sută iar pensiile cu 15 la sută.

La şedinţa la care participă membrii Guvernului şi-au anunţat prezenţa un număr de 428 de senatori şi deputaţi.

Şedinţa, care a început cu 30 de minute întârziere, este condusă de preşedintele Senatului, Mircea Geoană.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, după BPN, că social-democraţii vor iniţia doar o moţiune de cenzură la angajarea răspunderii Guvernului, nu două, aşa cum anunţaseră până acum.

Ponta a explicat că PSD a renunţat să mai depună două moţiuni de cenzură, pentru fiecare din cele două legi ce vor fi asumate de Guvern, pentru că "oamenii nu ar fi înţeles foarte bine" mecanismele procedurale implicate şi nu ar mai fi ştiut "câte asumări sunt şi câte moţiuni".

Guvernul a decis să accepte doar cinci amendamente la proiectele de legi pentru care îşi va angaja răspunderea, dintr-un total de peste 70 propuneri depuse, amendamentele agreate fiind înaintate de către formaţiunile care susţin guvernarea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici