Ponta, întrebat dacă pactul de coabitare poate fi salvat: Sigur că da, eu îmi doresc acest lucru

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la Giurgiu, întrebat dacă este de acord cu vicepremierul Dragnea, potrivit căruia pactul de coabitare poate fi salvat, că el îşi doreşte acest lucru şi că este important să existe "nişte oameni de bună credinţă".

377 afișări
Imaginea articolului Ponta, întrebat dacă pactul de coabitare poate fi salvat: Sigur că da, eu îmi doresc acest lucru

Ponta, întrebat dacă pactul de coabitare poate fi salvat: Sigur că da, eu îmi doresc acest lucru (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Premierul Victor Ponta a fost întrebat de jurnalişti, la Giurgiu, dacă este de acord cu vicepremierul Liviu Dragnea, potrivit căruia pactul de coabitare mai poate fi salvat, răspunzând: "Sigur că poate fi salvat, ca şi şantierul acesta. Sigur că poate fi, contează să existe nişte oameni de bună credinţă. Eu îmi doresc acest lucru".

Întrebat despre concluziile discuţiilor dintre reprezentanţii Guvernului şi ai Administraţiei Prezidenţiale în problema pactului de coabitare, premierul a răspuns că "se continuă să se discute".

Ponta a făcut aceste declaraţii la Giurgiu, unde a participat, alături de Liviu Dragnea, la ceremonia de lansare la apă a patru nave multifuncţionale în acţiuni de protecţia mediului, care vor fi utilizate în astfel de operaţiuni în porturile Giurgiu, Drobeta Turnu Severin, Cernavodă şi Călăraşi.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, joi, la RFI că premierul Victor Ponta vrea ca acordul de coabitare cu preşedintele Traian Băsescu să funcţioneze, preşedintele executiv al PSD apreciind că pactul poate fi salvat.

Pactul de coabitare "a fost necesar iniţial, pentru că, cel puţin aşa a părut, că acel document scris pe care premierul l-a respectat şi şi l-a asumat cu toată responsabilitatea şi l-a luat în serios a fost apreciat de cancelariile internaţionale şi a arătat că în România în 2013 va fi stabilitate, înţelegere, o colaborare instituţională corectă între Guvern şi Preşedinţie şi, din câte ştiu eu, premierul doreşte în continuare ca acest acord să funcţioneze, nu doreşte să-l denunţe", a afirmat Dragnea.

Victor Ponta "nu vrea să-l denunţe şi în continuare dacă mai poate fi salvat ca şi acord în continuare, de ce nu?", a continuat vicepremierul.

Întrebat dacă el crede că pactul de coabitare mai poate fi salvat, Dragnea a răspuns: "Da, eu cred că da. Sunt realist".

Consilierii prezidenţiali Cristian Diaconescu şi Iulian Chifu, au început, miercuri, discuţiile cu reprezentanţii Executivului, miniştrii Titus Corlăţean şi Robert Cazanciuc, pe tema acordului de colaborare instituţională dintre preşedinte şi premier.

Traian Băsescu a declarat, marţi, că aşteptările sale în privinţa întâlnirii de miercuri se referă la o analiză cinstită a acelor puncte nerespectate din acordul de coabitare.

"Aştept o analiză cinstită a acestui acord de cooperare interinstituţională, care să se finalizeze cu un document agreat de ambele părţi, care să constate nerespectările din acord. Pe urmă îl voi vedea eu şi premierul şi ni-l vom însuşi sau nu. Dar, dacă nu va fi o analiză cinstită, foarte greu să mergem înainte. Foarte greu", a spus Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici