Ponta, întrebat despre partidul lui Geoană: Hai să vorbim lucruri serioase

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a evitat să comenteze, sâmbătă, intenţia lui Mircea Geoană de a înscrie un partid la Tribunal până în primăvară, afirmând că doreşte să vorbească despre "lucruri serioase".

445 afișări
Imaginea articolului Ponta, întrebat despre partidul lui Geoană: Hai să vorbim lucruri serioase

Victor Ponta (Imagine: David Nika/Mediafax foto)

Întrebat cum comentează intenţia fostului preşedinte PSD Mircea Geoană de a înscrie un partid la Tribunal până în primăvara lui 2012, Ponta a răspuns: "Hai să vorbim de lucruri serioase. Eu înţeleg că există o tactică, anunţată şi de consilierii lui Traian Băsescu, de a crea zece partide de câte unu la sută, ca să nu mai ia USL 50%. Dar USL nu trebuie să ia 50% din voturi, ci 50% din mandatele din Parlament. Este o tactică fără efecte politice, pentru că pe votul uninominal nu câştigă niciun independent sau partid mic. În afară de câteva judeţe din Transilvania, unde este o situaţie specială cu UDMR, primele două locuri din colegii vor fi ale USL, care va avea votul politic, şi ale PDL, care are sprijinul instituţiilor statului".

Fostul preşedinte al PSD Mircea Geoană vizează în proiectul său politic constituirea unui partid care să fie înscris la Tribunal în prima parte a anului 2012 şi care până în martie să aibă grupuri parlamentare proprii, au declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, surse parlamentare.

Sursele menţionate au precizat că Geoană vizează ca până în martie 2012 la noua formaţiune să adere 20-25 de parlamentari, deputaţi şi senatori, astfel încât să se constituie grupuri parlamentare proprii în condiţiile în care este necesar un număr de şapte senatori şi 12 deputaţi pentru constituirea acestora.

Totodată, la noua formaţiune a lui Mircea Geoană este prevăzut să adere patru sau cinci preşedinţi de Consilii judeţene până în februarie-martie 2012.

Mircea Geoană a fost revocat, miercuri, din funcţia de preşedinte al Senatului, după ce marţi a fost exclus din PSD în urma deciziei luate în CExN.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici