Ponta, la CNN: Rusia nu trebuie lăsată să redeseneze graniţe prin forţă sau şantajând diferite ţări

Rusia nu trebuie lăsată să redeseneze graniţele Europei recurgând la forţă sau şantajând diferite ţări, iar prezenţa vicepreşedintelui SUA şi a secretarului general al NATO la Bucureşti întăreşte poziţia României în faţa Rusiei, a declarat, marţi seara, la CNN, premierul Victor Ponta.

346 afișări
Imaginea articolului Ponta, la CNN: Rusia nu trebuie lăsată să redeseneze graniţe prin forţă sau şantajând diferite ţări

Ponta, la CNN: Rusia nu trebuie lăsată să redeseneze graniţe prin forţă sau şantajând diferite ţări

Întrebat dacă se teme că Rusia ar putea să intervină în problemele interne ale României, Ponta a răspuns că nu.

"Nu mă tem de acest lucru. Am trăit de secole având un vecin atât de mare şi de agresiv, cum a fost Uniunea Sovietică şi cum este Rusia acum, care foloseşte mai mult sau mai puţin aceleaşi metode ca în trecut. Faptul că vicepreşedintele Biden este aici, iar secretarul general al NATO a fost săptămâna trecută dovedeşte un mesaj foarte puternic de angajare a Statelor Unite şi NATO faţă de această parte a Europei care este cea mai aproape de Rusia şi de toate ameninţările", a spus Ponta la CNN, într-un scurt interviu cu jurnalistul britanic Richard Quest, de la Londra.

El a arătat că această susţinere întăreşte poziţia României în faţa Rusiei, fiind şi un mesaj de susţinere faţă de Republica Moldova, Ucraina şi Georgia în parcursul lor european.

Întrebat dacă crede că Rusia este gata să lase în pace Ucraina după ce a obţinut Crimeea, Ponta a arătat că se impune multă precauţie atunci când este nevoie ca acţiunile Rusiei şi ale preşedintelui rus să fie evaluate şi să se aştepte la ce este mai rău.

Premierul Ponta a arătat totodată că anexarea ilegală a Crimeeii nu trebuie acceptată ca atare, deoarece atunci vor fi alte situaţii asemănătoare şi va apărea o ameninţare pentru Moldova.

El a menţionat importanţa securităţii energetice şi a faptului că Rusia nu trebuie lăsată să redeseneze graniţele Europei recurgând la forţă sau şantajând diferite ţări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici