Ponta la Târgovişte: Dacă sunt nereguli cu mitingul, iniţiatorii vor fi amendaţi. Dacă nu, îi felicit

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, sâmbătă, la Târgovişte, că în cazul în care sunt nereguli în organizarea mitingului electoral al USL din municipiu, neautorizat de Primărie, organizatorii vor fi amendaţi, dar dacă manifestarea a fost legală atunci îi va felicita pe iniţiatori.

439 afișări
Imaginea articolului Ponta la Târgovişte: Dacă sunt nereguli cu mitingul, iniţiatorii vor fi amendaţi. Dacă nu, îi felicit

Ponta la Târgovişte: Dacă sunt nereguli cu mitingul, iniţiatorii vor fi amendaţi. Dacă nu, îi felicit (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Dacă s-a organizat bine, nu pot decât să îi felicit pe cei care l-au organizat, dacă nu au avut toate autorizaţiile legale, atunci vor fi amendaţi de Poliţie", a declarat Victor Ponta, în conferinţa de presă organizată la Târgovişte.

Prefectul judeţului Dâmboviţa, Emilian Rusu, a declarat că mitingul s-a desfăşurat în legalitate, în condiţiile în care decizia edilului şef de a nu autoriza manifestarea din Piaţa Tricolorului a fost atacată în contencios administrativ de către Instituţia Prefectului.

"S-a formulat o acţiune împotriva actului administrativ emis de Primăria Târgovişte, astfel că această decizie emisă de Primărie a fost suspendată. Mitingul electoral al USL s-a desfăşurat în condiţii legale. Atacarea în contencios administrativ a hotărârii primăriei prin care se respinge avizul organizării mitingului USL a dat drept de desfăşurare în condiţii de legalitate între orele 10.00-12.00 a mitingului, deoarece, repet, atacarea suspendă decizia Primăriei până la hotărârea instanţei", a precizat prefectul judeţului Dâmboviţa, Emilian Rusu.

Primarul municipiului Târgovişte, Gabriel Boriga, a declarat, în urmă cu câteva zile, că locaţia unde s-a organizat, sâmbătă, mitingul USL - platoul Prefecturii Dâmboviţa - este închiriată pe toată perioada campaniei către PDL, în intervalul orar 12.00- 20.00. USL a depus la Primăria Târgovişte o cerere de desfăşurare a mitingului sâmbătă, între orele 10.00-13.00, care nu a primit avizul edilului şef, explicaţia fiind că mitingurile s-ar suprapune timp de o oră, iar legea interzice organizarea de manifestări electorale de către două formaţiuni politice în aceeaşi locaţie, la aceeaşi oră.

Sâmbătă, în timpul desfăşurării mitingului USL, pe platoul Prefecturii, s-a mai desfăşurat şi o manifestare din cadrul "Festivalului Păpuşilor Vii", organizată de Primăria Târgovişte, în locuri distincte ale perimetrului, acţiunile fiind suspravegheate de către poliţişti şi jandarmi, nefiind semnalate incidente pe parcursul derulării celor două manifestări de pe platoul Prefecturii.

Aproximativ 5.000 de persoane au participat, sâmbătă, la mitingul USL de la Târgovişte, de pe platoul Prefecturii Dâmboviţa, manifestare electorală la care au fost prezenţi liderii partidelor din USL, Victor Ponta, Crin Antonescu şi Daniel Constantin.

Liderii USL au fost întâmpinaţi, sâmbătă, la intrarea în Târgovişte, de peste o sută de simpatizanţi PDL îmbrăcaţi în verde, cu pancarte confecţionate în forma semnului rutier "STOP", pe care scria "Interzis USL", aceştia fiind supravegheaţi de poliţişti şi jandarmi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici