Ponta: Nici USL nu va câştiga voturi dacă intrăm în Schengen şi nici PDL dacă aderarea este amânată

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că nici USL nu va câştiga voturi dacă România va intra în spaţiul Schengen, nici PDL nu va câştiga voturi dacă aderarea ţării noastre este amânată, el considerând că exploatarea politică a subiectelor de interes naţional nu aduce capital electoral.

545 afișări
Imaginea articolului Ponta: Nici USL nu va câştiga voturi dacă intrăm în Schengen şi nici PDL dacă aderarea este amânată

Victor Ponta (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Ponta a spus că apreciază declaraţia de duminică a preşedintelui PDL, Vasile Blaga, în care acesta îşi exprima disponibilitatea de a dialoga cu puterea actuală pe probleme de interes naţional.

"Cine îşi închipuie că o să câştige vreun partid din România dacă nu intrăm în Schengen e un calcul incorect şi un calcul antinaţional, ca să spun aşa. N-o să câştige nimic, nici PDL dacă suntem amânaţi să intrăm în Schengen, nici n-o să câştige USL dacă intrăm în Schengen, o să câştige România", a spus Ponta.

În opinia sa, există subiecte de interes naţional a căror îndeplinire sau neîndeplinire nu trebuie să fie calculată politic, pentru că nimeni nu va câştiga "un vot în plus sau în minus".

Totodată, premierul a reiterat ideea că neintrarea României în Schengen este o pierdere şi pentru Europa, având în vedere faptul că UE are tot interesul ca graniţa sa estică să fie securizată la cel mai înalt nivel tehnologic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici