Ponta: Nu a sosit momentul ca Ion Iliescu să se retragă

Vicepreşedintele PSD Victor Ponta a declarat, miercuri, la Târgu-Jiu, într-o conferinţă de presă, că Ion Iliescu trebuie să candideze pentru un nou mandat de parlamentar, el apreciind că încă nu a sosit momentul ca preşedintele de onoare al partidului să se retragă din viaţa politică.

17 afișări
Imaginea articolului Ponta: Nu a sosit momentul ca Ion Iliescu să se retragă

Victor Ponta (Imagine: Mediafax Foto)

Ponta consideră că Ion Iliescu trebuie să se retragă din politică doar în momentul în care actuala echipă de conducere a PSD va avea rezultate la fel de bune cu cele obţinute în perioada în care social-democraţii au fost conduşi de Iliescu. Ponta susţine că, deocamdată, actuala echipă de conducere trebuie să confirme că poate să atingă performanţele electorale înregistrate în perioada lui Iliescu.

"Ştiţi când cred eu că trebuie să se retragă domnul Iliescu? Când o să luăm noi câte voturi a luat dânsul. Când noua echipă Geoană, Diaconescu, Ponta, Dragnea, când o să câştigăm cât a câştigat Iliescu, atunci cred că se poate retrage Ion Iliescu. Deocamdată nu am făcut lucrul acesta. Când o să câştigăm şi parlamentarele şi prezidenţialele, sunt convins că domnul Iliescu va spune singur «OK, este o nouă generaţie în PSD, mă pot retrage», a declarat vicepreşedintele PSD Gorj.

Ponta a apreciat, de asemenea, că în România există colegii electorale în care Ion Iliescu va ieşi parlamentar fără probleme.

"La votul uninominal e prima dată când se joacă după noi reguli, e greu să spui că se câştigă într-un colegiu sau nu. În cazul domnului Iliescu eu sunt convins că există colegii în care aş paria toţi banii că iese şi nu îmi fac griji aşa cum nici dânsul nu îşi face griji că nu va fi ales”, a spus Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici