Ponta: Nu contest existenţa discuţiilor privind un candidat propriu PSD la prezidenţiale, deşi nu am luat parte

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că nu poate contesta faptul că în PSD au existat discuţii privind un candidat propriu la alegerile prezidenţiale, deşi nu a luat parte la acestea, el arătând că în politică contează deciziile, nu discuţiile, care au fost făcute în baza libertăţii de exprimare

196 afișări
Imaginea articolului Ponta: Nu contest existenţa discuţiilor privind un candidat propriu PSD la prezidenţiale, deşi nu am luat parte

Victor Ponta (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)

Întrebat de ce au loc astfel de discuţii informale în partid privind un candidat propriu al PSD la prezidenţiale, Ponta a răspuns: "Pentru că există libertate de exprimare garantată de Constituţie".

"Cum adică de ce au loc? De ce discută doi pesedişti la Botoşani? Iertaţi-mă, de aia, că e liber. Nu am luat parte, dar nici nu pot contesta că au existat asemenea discuţii sau asemenea intenţii", a adăugat Ponta.

El a precizat că deciziile, însă, sunt altele decât discuţiile.

"Eu am spus un singur lucru: că în politică contează deciziile. Deciziile sunt foarte clare. Noi ţinem foarte mult ca USL să meargă împreună cel puţin până în 2016, dacă nu cumva şi după. Ar fi bine şi după, din punctul nostru de vedere. Şi astea sunt deciziile", a precizat Ponta.

Premierul Victor Ponta a declarat, duminică, întrebat dacă în cadrul PSD vreun coleg nu i-a propus să candideze la Preşedinţia României, că orice se poate discuta informal, dar decizia politică este foarte clară, iar el doreşte să conducă în continuare Guvernul.

Întrebat, într-o emisiune a postului România TV, difuzată duminică seară, dacă PSD nu i-a propus să îşi asume candidatura din partea partidului la viitoarele alegeri prezidenţiale, premierul Ponta a negat acest lucru, dar, întrebat dacă vreun coleg i-a cerut să se gândească la candidatură, el a arătat că "orice se poate discuta în cadru informal".

"Orice se poate discuta, eu vorbesc despre decizii politice. Dumneavostră discutaţi o mulţime de ipoteze, eu vorbesc despre decizii politice şi deciziile politice sunt foarte clare", a spus premierul Ponta.

Acesta a adăugat că vrea să rămână premier şi să conducă un guvern de succes.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici