Ponta: Nu se pune problema unei colaborări oficializate la tribunal între PSD şi PNL

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni seară, că membrii CExN au votat menţinerea colaborării parlamentare în opoziţie dintre PSD şi PNL, dar că nu se pune problema unei oficializări la tribunal sub forma unei alianţe între cele două.

19 afișări
Imaginea articolului Ponta: Nu se pune problema unei colaborări oficializate la tribunal între PSD şi PNL

Ponta: Nu se pune problema unei colaborări oficializate la tribunal între PSD şi PNL (Imagine: David Nika/Mediafax Foto)

Ponta a spus că membrii CExN au votat că PSD trebuie să menţină în continuare punţi de discuţii cu PNL, în special prin conlucrări în opoziţie, pe moţiuni şi amendamente la proiecte de lege.

"Ţinta principală este Emil Boc şi Traian Băsescu. Dacă PNL doreşte, putem avea un dialog structurat şi să ne coordonăm pe acţiunile de opoziţie", a afirmat el.

Întrebat dacă asta înseamnă şi o colaborare oficializată la Tribunal între PSD şi PNL, Ponta a răspuns: "Nu se pune problema de aşa ceva. De la începutul lui septembrie am avut un tip de coordonare. Dacă PNL doreşte să continuăm acest tip de colaborare, din partea noastră e deschidere. Au fost discuţii, dar punctul de vedere majoritar al PSD este că bătălia se dă cu Traian Băsescu şi cu Emil Boc".

Întrebat cum comentează decizia deputaţilor PNL de a participa la şedinţele de plen ale Camerei chiar şi când acestea sunt conduse de Roberta Anastase, Ponta a răspuns: "Deci asta ce înseamnă? Că suntem dar nu suntem (în plen - n.r.)? Înseamnă că este nevinovată Roberta Anastase? Din punctul nostru de vedere, furtul şi frauda comisă de Roberta Anastase trebuie sancţionate. Complicii Robertei Anastase nu putem fi niciodată".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici