Ponta: Parlamentarii PSD nu vor invoca mâine cvorumul la Parlament, pentru citirea deciziei CC

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că parlamentarii PSD nu vor invoca cvorumul vineri la Parlament şi că formalitatea deciziei Curţii Constituţionale de invalidare a referendumului trebuie îndeplinită.

1368 afișări
Imaginea articolului Ponta: Parlamentarii PSD nu vor invoca mâine cvorumul la Parlament, pentru citirea deciziei CC

Ponta: Parlamentarii PSD nu vor invoca mâine cvorumul la Parlament, pentru citirea deciziei CC (Imagine: Bogdan Stamatin/Arhiva Mediafax Foto)

Întrebat dacă crede că vineri la Parlament va fi cvorum pentru citirea în plen a deciziei Curţii Constituţionale de invalidare a referendumului, Ponta a răspuns că nu este de acord "cu ideea de a ne juca cu cvorumurile de la instituţii - nu se face cvorum la CSM, să nu se facă nici la Parlament".

"Pot să vă asigur, în ceea ce priveşte parlamentarii PSD, că nu va invoca nimeni cvorumul mâine la Parlament şi că formalitatea citirii deciziei Curţii Constituţionale trebuie îndeplinită", a spus Victor Ponta.

Premierul a precizat că nu crede în metode de acest gen, pentru că ţine foarte mult să arăt care "este diferenţa, de ce suntem altfel".

"Dacă aplicăm exact aceleaşi metode, atunci poate să rămână PDL şi cu domnul Băsescu. Or, eu cred că trebuie să aplicăm metode corecte, chiar dacă împotriva noastră sunt folosite tot felul de subterfugii de acest gen", a mai spus prim-ministrul.

Afirmaţia lui Ponta vine în contextul în care a fost vehiculată ideea că dacă CSM va avea cvorum pentru a se luat act de demisia Monei Pivniceru, şi la Parlament va fi cvorum pentru citirea deciziei CC de invalidare a referendumului, astfel încât Traian Băsescu să se poată întoarce la Cotroceni.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a luat act, joi, de demisia Monei Pivniceru din magistratură, hotărârea urmând să fie trimisă preşedintelui pentru emiterea decretului de eliberare din funcţie, a anunţat preşedintele CSM, Alina Ghica.

Liderul PNL Eugen Nicolăescu a declarat, miercuri, că, dacă CSM răspunde la comenzile politice ale lui Traian Băsescu, atunci şi PNL ar trebui să procedeze la fel în Parlament, pentru ca preşedintele suspendat să nu se poată întoarce la Cotroceni decât după ce CSM îşi îndeplineşte obligaţiile.

Nicolăescu a arătat că acesta este punctul său de vedere, personal, şi a menţionat că există "o anumită îngrijorare ca Traian Băsescu să-şi manifeste vechile metehne de a se comporta cum vrea el şi nu legal".

Despre un posibil boicot al liberalilor, în Parlament, la şedinţa de citire a deciziei Curţii Constituţionale privind referendumul, Eugen Nicolăescu a răspuns: "Eu cred că dacă CSM răspunde la comenzile politice ale lui Traian Băsescu aşa cum se vehiculează în mai multe medii, atunci eu cred că şi noi, parlamentarii, ar trebui să procedăm în acelaşi fel, adică Traian Băsescu nu se întoarce la Cotroceni decât după ce CSM îşi îndeplineşte obligaţiile pe care le are".

Eugen Nicolăescu a precizat că este "o părere personală" şi că nu s-a discutat în partid, nici în USL acest lucru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici