Ponta spune că un român, dar nu Băsescu, i-a cerut sprijin pentru NATO şi evită să spună dacă e Geoană

Premierul Ponta a declarat că este foarte posibil ca viitorul secretar general NATO să provină din ţările noi membre ale organizaţiei, respectiv România sau Polonia, şi că "un român", care nu este Băsescu, a venit la el şi i-a cerut sprijin în acest sens, evitând însă să spună dacă acesta este Geoană.

824 afișări
Imaginea articolului Ponta spune că un român, dar nu Băsescu, i-a cerut sprijin pentru NATO şi evită să spună dacă e Geoană

Ponta spune că un român, dar nu Băsescu, i-a cerut sprijin pentru NATO şi evită să spună dacă e Geoană (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Este posibil - şi e foarte posibil - ca viitorul secretar general al NATO să provină din una din ţările noi membre NATO, asta înseamnă în mod clar Polonia şi România. Ştiam că nu este exclus să fie un român deoarece altcineva, nu Băsescu, a venit, a discutat cu mine acest subiect şi am zis că îl susţin", a spus Ponta la postul B1 TV.

Premierul a precizat că această persoană i-a cerut sprijinul pentru el, nu pentru preşedintele Traian Băsescu, şi că el i-a răspuns că, "indiferent ce ne-am supărat noi vreodată", îl va sprijini dacă are o şansă reală să ajungă într-o poziţie atât de importantă.

Întrebat dacă este vorba de Mircea Geoană, premierul a răspuns: "Nu pot nici să confirm, nici să infirm".

În urmă cu o săptămână, senatorul PSD Mircea Geoană a declarat pentru MEDIAFAX că, în recenta vizită în Statele Unite ale Americii, a pledat ca funcţia de secretar general al NATO să revină în 2014 uneia dintre ţările nou aliate la organizaţie, afirmaţia sa fiind făcută în contextul informaţiilor privind o eventuală candidatură a sa pentru acest post.

Informaţii privind o candidatură a lui Mircea Geoană la postul de secretar general al NATO au fost vehiculate în presa română.

De altfel, Damon Wilson, vicepreşedintele executiv al Consiliului Altantic (grupul strategic american de promovare a politicilor NATO), a scris pe contul său de Twitter că Mircea Geoană este "un candidat credibil pentru funcţia de Secretar general al NATO".

În presă au apărut şi informaţii referitoare la o candidatură a preşedintelui Traian Băsescu pentru acest post, negate însă de Administraţia Prezidenţială.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici