Ponta: USL nu va participa la şedinţa în care Guvernul îşi angajează răspunderea

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat luni că deputaţii şi senatorii USL nu vor participa la şedinţa Parlamentului de joi, în care Guvernul îşi va angaja răspunderea pentru proiectele de lege privind comasarea alegerilor şi numirea judecătorilor la ICCJ.

160 afișări
Imaginea articolului Ponta: USL nu va participa la şedinţa în care Guvernul îşi angajează răspunderea

Ponta: USL nu va participa la şedinţa în care Guvernul îşi angajează răspunderea (Imagine: Bogdan Stamatin/Arhiva Mediafax Foto)

Ponta a spus că USL nu va participa la şedinţa Parlamentului în care Guvernul îşi va angaja răspunderea pe cele două legi.

"De ce să participăm? Ce să ne spună Emil Boc? De ce comasează alegerile? Noi ştim de ce, ca să ne fure", a adăugat el.

Ponta a spus că, în opinia lui, nici premierul Emil Boc nu ar trebui să participe la acea şedinţă a Parlamentului.

"El de ce să participe? A spus ceva Traian Băsescu, iar el a executat", a afirmat Ponta.

Întrebat cum comentează afirmaţia premierului, că nu îi este teamă de moţiunea de cenzură pe care opoziţia o va depune după angajarea răspunderii, Ponta a răspuns: "Emil Boc e un mare curajos".

Guvernul a adoptat, luni, proiectele de legi privind comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare şi promovarea judecătorilor la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) şi a decis să promoveze actele normative prin angajarea răspunderii în Parlament, a anunţat premierul Emil Boc.

Birourile Permanente reunite ale celor două Camere au stabilit calendarul pentru angajarea răspunderii Guvernului pe legile privind comasarea alegerilor şi promovarea judecătorilor la ICCJ, joi urmând să aibă loc prezentarea actelor normative, o moţiune de cenzură putând fi depusă până sâmbătă.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a precizat, luni, după şedinţa Birourilor Permanente, că până joi se pot depune amendamente la proiectele de lege, după care Guvernul îşi asumă răspunderea. Anastase a menţionat că o moţiune de cenzură poate fi depusă până sâmbătă, urmând ca în data de 19 decembrie aceasta să fie citită în plen, iar în 22 decembrie să fie dezbătută.

USL a anunţat că va depune moţiune de cenzură.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici