Ponta: Varianta PSD, cu 10 regiuni, trebuie discutată şi în USL. Vreau să discut cu UDMR, PPDD şi PDL

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, că în CExN al PSD s-a discutat varianta împărţirii României în zece regiuni, el arătând că această variantă trebuie discutată şi în cadrul USL şi că doreşte să aibă discuţii, pe de altă parte, şi cu UDMR, PPDD şi PDL pe această temă.

875 afișări
Imaginea articolului Ponta: Varianta PSD, cu 10 regiuni, trebuie discutată şi în USL. Vreau să discut cu UDMR, PPDD şi PDL

Victor Ponta (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Varianta cu zece regiuni este cea discutată în PSD. Dar trebuie să o discutăm şi în USL. Ca să fiu sincer, am tatonat puţin lucrurile la nivelul USL. Eu vreau să discutăm şi cu UDMR, şi cu PPDD, şi cu PDL, cu toate forţele din opoziţie, pentru că proiectul regionalizării nu este un proiect doar al USL , e un proiect al României şi sunt dispus să mă aşez la masă cu absolut toată lumea", a spus Ponta.

Ponta a precizat că s-a decis ca prin modificarea Legii 315/1998 privind regiunile de dezvoltare să se treacă practic la descentralizare şi să se transmită către regiuni cât mai multe dintre atribuţiile Guvernului.

"Am decis să discutăm în USL, în grupuri parlamentare, în Guvern ca prin modificarea Legii 315/1998, privind regiunile de dezvoltare, să trecem practic la descentralizare şi să transmitem către regiuni cât mai multe dintre atribuţiile Guvernului, în aşa fel încât să facem un serviciu pentru cetăţeanul român mai simplu, mai aproiat de el, nu toată lumea să vină la Bucureşti şi să pregătim mult mai bine decât a fost în trecut absorbţia fondurilor europene pentru 2014 -2020", a spus Ponta.

Anterior, Ponta declarase că din toamnă trebuie să se modifice Legea 315/1998 privind regiunile de dezvoltare în sensul formării regiunilor înainte de a primi statutul constituţional prin revizuirea Legii fundamentale.

Liderii social-democraţi au discutat vineri, la şedinţa BPN al PSD, despre varianta împărţirii ţării în zece regiuni, în această arhitectură urmând ca Sibiu şi Braşov să fie regiuni separate, au spus, pentru MEDIAFAX, surse din partid.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici