Predoiu, despre criza refugiaţilor: Ponta şi Dragnea au pus România într-o situaţie imposibilă

Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu a declarat, luni, că, de o săptămână, Guvernul se bâlbâie pe tema refugiaţilor, Victor Ponta şi Liviu Dragnea punând România într-o situaţie imposibilă în Europa, prin declaraţii contradictorii care stârnesc "stupoare" la Bruxelles.

557 afișări
Imaginea articolului Predoiu, despre criza refugiaţilor: Ponta şi Dragnea au pus România într-o situaţie imposibilă

Cătălin Predoiu (Imagine: Mihai Dascalescu/Mediafax Foto)

"Azi, dl Ponta s-a declarat solidar cu ţările europene în problema refugiaţilor, avansând în acelaşi timp o cifră modică de 1500 de refugiaţi pe care guvernul Ponta e dispus să îi primească. În acelaşi timp, şeful lui de partid, preşedintele interimar PSD Liviu Dragnea, a făcut declaraţii care au plasat România în câmpul refuzului de a primi refugiaţi. Declaraţii contradictorii la nivel înalt politic şi administrativ! Ca să fie tabloul complet, ministrul lor Aurescu, şeful diplomaţiei, spunea că aşteptăm planul concret al UE ca să ne poziţionăm. Geniali toţi trei!" a declarat Predoiu, potrivit unui comuniat de presă remis MEDIAFAX.

Liderul liberal mai susţine că astfel de declaraţii ar fi produs "stupoare" la Bruxelles.

"Poate că celor doi şefi, Ponta şi Dragnea, nu li se pare nimic ciudat în felul în care acţionează, dar îi rog să se informeze la Bruxelles despre ecourile declaraţiilor de astăzi. De o săptamână, guvernul României se bâlbâie pe o temă europeană şi de securitate naţională. Mâine, la Bruxelles, se va pune problema sancţiunilor împotriva ţărilor care nu demonstrează solidaritate europeană", mai spune prim-vicepreşedintele PNL.

De asemenea, Predoiu l-a criticat pe Victor Ponta pentru comentariile potrivit cărora România a fost nedreptăţită în dosarul Schengen.

"Chiar dacă e aşa, nu poţi să spui asta fără să adaugi că la această nedreptate au contribuit din plin corupţii administraţiei Ponta, care au făcut şi continuă să facă cea mai mare nedreptate României guvernand-o central şi local. În concluzie, după ratarea obiectivului Schengen din cauza propriei corupţii, Guvernul Ponta e pe punctul să ne plaseze sub spectrul unor sancţiuni. Plecaţi odată acasă, domnilor, şi lăsaţi ţara asta să respire", conchide liderul liberal.

Victor Ponta a declarat că luni că România nu poate accepta mai mult decât capacitatea sa de 1.500 de refugiaţi, iar şedinţa CSAT în care se va discuta despre criza refugiaţilor va avea loc, cel mai probabil, săptămâna viitoare, când se va decide asupra cotei de refugiaţi.

Preşedintele interimar al PSD Liviu Dragnea a declarat, luni, că îl îngrijorează fenomenul imigranţior, precizând că, după ceea ce a văzut în vizita pe care a făcut-o în Ungaria, vineri, "parcă" nu îşi doreşte să vadă mii de imigranţi pe străzile din Bucureşti.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici