Predoiu, despre unificare: PNL, interesant dacă revine la politici de dreapta, dacă schimbă conducerea

Liderul PDL Cătălin Predoiu susţine că PNL nu poate fi considerat un partid de dreapta şi nu poate fi luat în discuţie atunci când este vorba de unificare, adăugând că "ce se întâmplă în perspectivă cu PNL poate fi foarte interesant dacă el revine la politici de dreapta, dacă îşi schimbă conducerea"

745 afișări
Imaginea articolului Predoiu, despre unificare: PNL, interesant dacă revine la politici de dreapta, dacă schimbă conducerea

Cătălin Predoiu (Imagine: Mihai Dascalescu/ Mediafax Foto)

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu, aflat alături de Gheorghe Falcă în cursa pentru desemnarea candidatului partidului la alegerile prezidenţiale, a făcut declaraţiile în acest sens într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, în care a fost abordată tema privind unificarea dreptei.

Predoiu a spus că, în acest moment, nu există negocieri cu PNL, pentru că democrat-liberalii nu îl consideră un partid de dreapta, adăugând că "sub conducerea lui Crin Antonescu, PNL e un partid de stânga şi o dovedeşte în fiecare zi", în Guvernul USL care nu ştie "decât să taxeze". El a arătat că "ce se întâmplă în perspectivă cu PNL poate fi foarte interesant dacă revine la politici de dreapta şi îşi schimbă conducerea".

"Acum, în acest moment, PNL nu poate fi considerat un partid de dreapta, deci nu poate fi luat în discuţie atunci când vorbim de unificare. Ce se întâmplă în perspectivă cu PNL poate fi foarte interesant dacă el revine la politici de dreapta, dacă îşi schimbă conducerea, dacă îşi asumă o serie de valori de dreapta. În ceea ce priveşte unificarea cu ceilalţi colegi, sub aspectul obiectivului, nu vedem lucrurile diferit. Problema e de timing, de timp - şi aici putem continua discuţiile, că nu e un capăt de ţară astăzi. Există o diferenţă între noi referitor la tempo, nu la necesitatea unificării. Pentru PDL cea mai bună cale este să participe la europarlamentare pe liste proprii, pentru că în momentul actual este o zonă de incertitudine la Mişcarea Populară, Forţa Civică, PNŢCD şi PNL", a spus Predoiu, precizând că PDL nu are "niciun semnal din partea PNL" în acest moment, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La rândul său, Gheorghe Falcă a spus că, "dacă liberalii coboară în opoziţie, dintr-o dată vor fi frecventabili".

"Eu vorbesc de stânga şi dreapta. Eu sunt conştient şi, de aceea, spun că este nevoie să unificăm ce avem în dreapta acum în opoziţie, până în europarlamentare. Pentru că, dacă liberalii coboară în opoziţie, dintr-o dată o să vedeţi că sunt frecventabili, dintr-o dată sunt de dreapta, aceiaşi oameni care sunt astăzi în interiorul USL", a spus Falcă.

Acesta a adăugat că, în 2009, conducerea liberală a solicitat electoratului de dreapta liberal să voteze cu Mircea Geoană, dar numai 40 la sută din electoratul PNL i-a ascultat pe lideri, subliniind că, "dacă PNL intră în opoziţie, electoratul acela va fi mult mai radical faţă de stânga decât a fost chiar în 2009".

"60 la sută au spus «Nu, nu mergem cu un om de stânga». Electoratul liberal nu se simte bine astăzi şi sunt sigur că nu va vota un preşedinte de stânga. Mai mult decât atât, dacă PNL intră în opoziţie, electoratul acela va fi mult mai radical faţă de stânga decât a fost chiar în 2009. De aceea, politicienii trebuie să ţină discursul la nivelul valorilor şi la nivelul de a nu spune astăzi «Ală e rău», ci politica lui, actul acesta e de stânga şi trebuia realizat în forma de dreapta. Pentru că te vei întâlni, mai devreme sau mai târziu, în anul 2014, cu aceşti oameni, sigur te vei întâlni cu electoratul liberal, sigur ai nevoie, pentru un preşedinte de dreapta, şi de electoratul liberal, şi de electoratul unei formaţiuni pe care eu o doresc unificată până în europarlamentare", a arătat Falcă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici