Predoiu: E absolut firească reacţia preşedintelui, ce face Dragnea e sfidare la adresa justiţiei

Reacţia preşedintelui Klaus Iohannis, care i-a cerut preşedintelui PSD să demisioneze după condamnare, este "absolut firească", iar faptul că Liviu Dragnea nu demisionează este "o sfidare" la adresa justiţiei, a declarat sâmbătă candidatul PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Predoiu.

1786 afișări
Imaginea articolului Predoiu: E absolut firească reacţia preşedintelui, ce face Dragnea e sfidare la adresa justiţiei

Predoiu: E absolut firească reacţia preşedintelui, ce face Dragnea e sfidare la adresa justiţiei (Imagine: Mihai Dascalescu/ Mediafax Foto)

Întrebat ce părere are despre reacţia preşedintelui Klaus Iohannis, care i-a cerut preşedintelui PSD Liviu Dragnea să demisioneze din fruntea partidului ca urmare a condamnării la doi ani de închisoare cu suspendare, Predoiu a spus: "Este absolut firească pentru că preşedintele este, printre altele, garantul echilibrului în stat, preşedintele este garantul bunului mers al societăţii şi ceea ce vedem este că la vârful sistemului politic un şef de partid este condamnat de justiţie pentru manopere ilegale în desfăşurarea campaniei electorale."

De asemenea, Cătălin Predoiu a afirmat că refuzul de a demisiona de la conducerea PSD reprezintă "o sfidare" la adresa justiţiei şi a amintit de acuzaţiile lansate de fostul premier social democrat Victor Ponta, care susţine că un fost ministru, vicepreşedinte al PSD şi "ofiţer acoperit", intenţionează să preia puterea.

"Ceea ce face domnul Dragnea acum este să vină să ceară să mai organizeze încă o dată o campanie electorală. Este o sfidare adresată de domnul Dragnea justiţiei care tocmai l-a condamnat pentru activităţi ilegale în procesul electoral. Dincolo de acest lucru, este ultima probă a faptului că în PSD avem de-a face cu un concurs, din câte arată declaraţiile vârfurilor PSD, un dublu concurs. Cine este mai condamnat cu suspendare decât altul şi cine-i mai acoperit decât altul, am văuzut că domnul Ponta îl acuză nu ştiu pe cine de această calitate. N-avem de-a face cu aceste lucruri. Ce-i interesează pe cetăţenii Capitalei şi ne interesează pe noi este să oferim o viziune de dezvoltare a Bucureştiului şi asta facem", a susţinut Predoiu.

Candidatul liberal la Primăria Bucureşti a mai spus, întrebat dacă problemele din PSD avantajează partidul său: "Nu ne priveşte acest lucru dincolo de faptul că este un semn rău pentru viaţa politică românească păstrarea într-o funcţie de vârf la nivel politic a domnului Dragnea în condiţiile în care a primit o condamnare în legătură cu procese politice."

"Liviu Dragnea ar trebui să se retragă. Pentru sănătatea sistemului politic românesc, nu este în regulă ca un mare partid politic să fie condus de un lider condamnat penal prin sentinţă definitivă. I-am comunicat această opinie", a scris preşedintele Klaus Iohannis vineri seara pe pagina sa de Facebook.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare - dublu decât în primă instanţă - în dosarul Referendumului, decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie fiind una definitivă. Ulterior, la sediul PSD a avut loc o şedinţă a Comitetului Executiv a cărei concluzie a fost că Liviu Dragnea trebuie să rămână la şefia PSD, discuţia urmând să fie reluată după locale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici