Predoiu: PSD să îşi ceară iertare pentru corupţie, privatizări frauduloase, furtul votului şi şpagă

Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu a caraterizat, duminică, Congresul PSD drept un simplu târg al puterii între inculpaţi, trimişi în judecată, condamnaţi sau achitaţi, un congres al “prietenilor Justiţiei” şi a calificat drept "ipocrizie" gestul de condamnare a comunismului.

269 afișări
Imaginea articolului Predoiu: PSD să îşi ceară iertare pentru corupţie, privatizări frauduloase, furtul votului şi şpagă

Predoiu: PSD să îşi ceară iertare pentru corupţie, privatizări frauduloase, furtul votului şi şpagă (Imagine: Andreea Alexandru / Mediafax Foto)

"Astăzi PSD-ul a făcut congres. S-au ridicat în picioare să se reculeagă pentru victimele comunismului. Diversiune şi ipocrizie", a susţinut Cătălin Predoiu. El a adăugat că social-democraţii ar fi trebui să se ridice în picioare, să se reculeagă şi să ceară scuze românilor pentru mai multe lucruri: Corupţia de stat din vremea guvernelor PSD; Privatizările frauduloase; Inventarea furtului votului şi a şpăgilor electorale; Ordonanţa furtului de primari; Blocarea votului românilor în Campania prezidenţială din 2014; Blocarea votului prin corespondenţă; Atacurile repetate la adresa independenţei Justiţiei; Pierderea a 8 miliarde de euro din fondurile europene; Falimentul a sute de mii de IMM-uri; Izolarea noastră în Europa; Eşecul guvernului Ponta în Republica Moldova.

"Momentul de reculegere de astăzi din congresul PSD este proba ipocriziei maxime a unui politician cinic şi ipocrit, a fost de fapt o jignire adusă inteligenţei românilor" a declarat prim-vicepreşedintele PNL.

De asemenea, el a spus că alegerile din PSD s-au dovedit a fi un simplu târg al puterii între inculpaţi, trimişi în judecată, condamnaţi sau achitaţi, un congres al “prietenilor Justiţiei”.

"În urma acestui târg, condamnatul va prelua centrul, restul baronilor vor rămâne cu fiefurile lor. Trimisul în judecată va fi păstrat deocamdată la geamul guvernului, până când noul şef al PSD va împărţi ciozvârtele de putere proaspeţilor locotenenţi. Acest târg ne demonstrează că PSD continua modelul de feudalism politic pe care l-a introdus în politica de după 1989. Mai grav, PSD, urmaşul PCR, cu modelul său de feudalism politic sufocă administraţia centrală şi locală, instituţii publice deconcentrate, companii de stat, şi aşa aproape înecate de corupţie" a mai declarat liberalul.

În opinia sa, PSD nu se poate moderniza pentru că nu dispune de mentalitatea necesară modernizării.

"Şeful PSD şi premierul PSD sunt de mii de ori mai bogaţi decât cei pe care ei pretind că îi reprezintă. Nu s-au îmbogăţit în privat, practicând o profesie sau făcând o afacere, ci în funcţii publice prost plătite, dar cu acces la smântânirea bugetului, adică a banilor cetăţenilor români. Ce garanţii pot oferi Dragnea şi Ponta? Garanţia că vor fi şi mai bogaţi, că în continuare autostrăzile se vor surpa şi nimeni nu va plăti, că va continua devalizarea companiilor de stat" a mai spus prim-vicepreşedintele PNL.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici