Predoiu: Sper ca deciziile în PSD să nu fie luate de cei cu "războaie civile în cap"

Prim-vicepreşedintele ACL Cătălin Predoiu speră ca "deciziile în PSD să nu le ia oameni care nu au în cap decât războaie civile, violenţe şi alte lucruri de genul ăsta", afirmând, duminică, într-o conferinţă de presă, că "vremurile cu mineri şi bâte au trecut".

301 afișări
Imaginea articolului Predoiu: Sper ca deciziile în PSD să nu fie luate de cei cu "războaie civile în cap"

Predoiu: Sper ca deciziile în PSD să nu fie luate de cei cu "războaie civile în cap" (Imagine: Mihai Dăscălescu/Mediafax Foto)

”Sper ca deciziile în PSD să nu le ia oameni care nu au în cap decât războaie civile, violenţe şi alte lucruri de genul ăsta. România trebuie să dea dovadă că este o democraţie în Europa şi să nu mai dea prilejul Guvernul să se vorbească de două lucruri. Manipularea votului, încălcarea drepturilor constituţionale ale cetăţenilor şi violenţe. Credeam că am depăşit acest moment. Eu credeam că vremurile cu minerii şi cu bâte au trecut, suntem totuşi în Uniunea Europeană de atâţia ani, şi aceste două probleme păreau rezolvate: vot liber, corect, şi absenţa violenţelor”, a declarat prim-vicepreşedintele ACL.

De asemenea, Predoiu i-a reproşat premierului Ponta faptul că nu a luat atitudine faţă de agresarea fizică a unui consilier judeţean PDL din Bistriţa Năsăud în timp ce făcea campanie electorală într-o comună din judeţ.

"Nici până la această oră nu avem o declaraţie a premierului Victor Ponta, a candidatului Victor Ponta, care să condamne acest gest şi să condamne violenţa în campanie electorală. Este inadmisibil, dincolo de faptul că este candidat, domnul Ponta are răspunderea asigurării legalităţii procesului electoral, în calitate de prim-ministru şi tăcerea pe care o afişează în faţa violenţei este sfidătoare", a mai declarat Predoiu.

Vicepreşedintele PSD Lia Vasilescu scrie pe Facebook despre "delirul televiziunilor că au ieşit 2000 de inşi în stradă", într-o reacţie ironică faţă de protestele de sâmbătă, întrebându-se dacă este nevoie de "război civil" sau îl convinge "cineva pe mutu' Iohannis "să iasă la dezbatere".

"Toate televiziunile sunt în delir că au ieşit 2000 de inşi în stradă. Aşa şi? Mâine suntem capabili să strângem 20 000, fără probleme, doar la Craiova. O facem şi noi? Facem război civil sau îl convinge cineva pe mutu ăla să iasă la dezbatere, să îl vadă lumea ce are în cap?", a scris Vasilescu într-o postare pe contul său de Facebook.

Consilierul judeţean PDL Monica Săsărman din Bistriţa-Năsăud a ajuns la spital, sâmbătă după-amiază, după ce a fost lovită cu pumnul în cap de un bărbat în timp ce făcea campanie electorală în comuna Prundu Bârgăului, agresorul fiind indentificat ulterior şi dus la Poliţie, pentru audieri.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici