Prefectul Sibiului a demisionat

Prefectul judeţului Sibiu, Ovidiu-Ioan Sitterli, i-a transmis, vineri dimineaţa, premierului Dacian Julien Cioloş cererea de demisie, motivând că va participa la alegerile locale, se arată într-un comunicat de presă transmis corespondentului MEDIAFAX.

598 afișări
Imaginea articolului Prefectul Sibiului a demisionat

Prefectul Sibiului a demisionat (Imagine: sibiu.citynews)

„Prefectul judeţului Sibiu, Ovidiu-Ioan Sitterli, i-a transmis, în această dimineaţă, la ora 8,00, prim-ministrului Dacian Julien Cioloş cererea de demisie. Având în vedere faptul că va participa la alegerile locale din data de 5 iunie 2016, domnul OOvidiu Sitterlia solicitat încetarea mandatului de prefect al judeţului Sibiu începând cu data de 4 martie 2016”, se arată în comunicatul de presă transmis vineri corespondentului MEDIAFAX.

Prin intermediul comunicatului de presă, Ioan Ovidiu Sitterli transmite mulţumiri celor cu care a colaborat.

„La finalul celor aproape 4 ani în care a condus Instituţia Prefectului – Judeţul Sibiu, domnul Ovidiu Sitterli le mulţumeşte tuturor reprezentanţilor instituţiilor publice, ai unităţilor administrativ-teritoriale din judeţ, ai societăţii civile, precum şi mass-media, pentru buna colaborare, în interesul cetăţenilor judeţului Sibiu”, se arată în comunicatul de presă.

Pe de altă parte, surse oficiale au declarat vineri corespondentului MEDIAFAX că referatul de demitere a preşedintelui Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Cindrea, trimis prefectului Sibiului ar fi ajuns la acesta joi, iar vineri dimineaţa, Ovidiu Sitterli ar fi trebuit să îl semneze, lucru care nu s-a mai întâmplat, întrucât acesta şi-a depus demisia.

De altfel, PNL Sibiu a cerut secretarului Consiliului Judeţean să comunice „de îndată” prefectului referatul de la baza ordinului prin care se constată încetarea mandatului preşedintelui Ioan Cindrea, condamnat definitiv la un an de închisoare cu suspendare.

Ioan Cindrea, care este şi preşedinte PSD Sibiu, fost deputat, a fost condamnat pentru conflict de interese încă din luna septembrie 2015, însă acesta a depus o contestaţie în anulare, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie respingând-o.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici