Video Premierul Cioloş a ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor de la Colectiv: În urmă cu un an nu îndrăzneam să vorbim despre problemele din sistem. VIDEO

Premierul Dacian Cioloş a spus, după ce a depus flori la Colectiv în memoria victimelor tragediei, că în urmă cu un an nu îndrăzneam să vorbim despre problemele din sistem, care au fost ascunse sub preş şi aduse la suprafaţa abia în acest an, adăugând că cel mai greu se schimbă mentalităţile.

579 afișări

"Schimbările trebuie să vină din partea noastră, a tuturor. Eu pot să accept faptul că inclusiv la nivel de guvern, de administraţie, sunt multe lucruri care încă trebuie schimbate. Pe de altă parte, sunt lucruri de care acum un an de zile nici nu îndrăzneam să vorbim, de problemele pe care le avem şi în sistemul de sănătate şi în sistemul de intervenţie în situaţii de urgenţă, lucruri despre care nici nu îndrăzneam să vorbim pentu că de la un an la altul le-am tot pus sub preş. Cel puţin în acest an am reuşit încet, încet să le scostem la suprafaţă, mai de voie, mai de nevoie şi să începem să lucrăm la ele", a spus duminică seara premierul, după ce a depus flori şi a aprins o lumânare în memoria celor 64 de oameni care au murit în tragedia de la Colectiv, în urmă cu un an.

Premierul a mai spus că dincolo de schimbarea legilor, este importantă schimbarea mentalităţii oamenilor. "E, într-adevăr, mult de lucru, dar eu cred că dincolo de schimbat legi, regulamente, cel mai greu şi cel mai necesar este să putem schimba mentalităţile noastre.Vreau doar să le spun Dumnezeu să îi ierte pe cei care au plecat acum un an, să le dea capacitatea să ierte celor care au rămas după aceea şi să le dea însănătoşire grabnică şi să ne dea nouă tuturor înţelepciunea să învăţăm din ceea ce s-a întâmplat", a încheiat Cioloş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici