Premierul Cioloş merge în vizită în SUA şi se întâlneşte cu vicepreşedintele Joseph Biden. Scopul vizitei lui Cioloş, dimensiunea economică a parteneriatului strategic

Premierul Dacian Cioloş se va întâlni cu vicepreşedintele SUA Joseph Biden în cadrul unei vizite pe care o face în Statele Unite la sfârşitul săptămânii viitoare, au spus vineri, pentru MEDIAFAX, surse politice.

1676 afișări
Imaginea articolului Premierul Cioloş merge în vizită în SUA şi se întâlneşte cu vicepreşedintele Joseph Biden. Scopul vizitei lui Cioloş, dimensiunea economică a parteneriatului strategic

Premierul Cioloş merge în vizită în SUA şi se întâlneşte cu vicepreşedintele Joseph Biden (Imagine Andreea Alexandru / Mediafax Foto)

Scopul vizitei pe care premierul Cioloş o va face în SUA şi al întâlnirii cu vicepreşedintele american Joseph Biden este "evidenţierea succesului Parteneriatului Strategic cu SUA în domeniul securităţii, precum şi articularea unei dimensiuni economice de o ambiţie similară", potrivit Guvernului.

Executivul confirmă, printr-un comunicat de presă, că premierul Dacian Cioloş va face o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, în perioada 22-25 mai, în cadrul căreia va avea o întrevedere cu vicepreşedintele SUA, Joseph Biden.

De asemenea, şeful Executivului va avea întâlniri cu o serie de înalţi oficiali ai Administraţiei americane, cu reprezentanţi ai mediului de afaceri, precum şi cu membri ai comunităţii româneşti din zona Washington.

"Conceptul vizitei este construit în jurul sintagmei From shared security to shared prosperity. Scopul este evidenţierea succesului Parteneriatului Strategic cu SUA în domeniul securităţii, precum şi articularea unei dimensiuni economice de o ambiţie similară, pornind de la profilul de astăzi al României, caracterizat prin creştere economică, stabilitate şi predictibilitate", se arată în comunicat.

Din delegaţia oficială condusă de prim-ministrul Dacian Cioloş vor face parte ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, ministrul Energiei, Victor Grigorescu, şeful Cancelariei prim-ministrului, Dragoş Tudorache, şi secretarul de stat, Manuel Costescu, Departamentul pentru Investiţii Străine şi Parteneriat Public-Privat.

Premierul Dacian Cioloş se va întâlni cu vicepreşedintele SUA Joseph Biden în cadrul unei vizite pe care o face în Statele Unite la sfârştiul săptămânii viitoare, au spus vineri, pentru MEDIAFAX, surse politice.

De asemnea, şeful Executivului va avea trei-patru întrevederi cu înalţi oficiali din Executivul american, la nivel de secretari (titulari de portofolii).

Vizita este precedată de o deplasare oficială pe care care premierul Cioloş o va face în Germania la sfârştiul acestei săptămâni.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici