Premierul Cioloş va efectua o vizită oficială la Paris unde va participa şi la deschiderea EURO 2016

Premierul Dacian Cioloş va efectua o vizită la Paris, în 9-10 iunie, prilej cu care va întâlni cu premierul francez, Manuel Valls, iar vineri seara va pleca de la Palatul Elysee spre Stade de France, împreună cu preşedintele Franţei, François Hollande, pentru a viziona meciul Franţa-România.

249 afișări
Imaginea articolului Premierul Cioloş va efectua o vizită oficială la Paris unde va participa şi la deschiderea EURO 2016

Premierul Cioloş va efectua o vizită oficială la Paris unde va participa şi la deschiderea EURO 2016 (Imagine Andreea Alexandru / Mediafax Foto)

"Programul vizitei cuprinde participarea prim-ministrului Dacian Cioloş la reuniunea specială dedicată României, prezidată de Secretarul General al organizaţiei, Angel Gurría, în cadrul Consiliului Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), la 9 iunie. Participarea la această reuniune se înscrie în obiectivul de etapă al României stabilit de Guvern în luna februarie a.c. privind crearea premiselor favorabile pentru luarea în considerare a candidaturii ţării noastre în cursul viitorului exerciţiu de lărgire al OCDE", informează Guvernul printr-un comunicat.

În document se mai spune că vizita marchează "trecerea Parteneriatului strategic bilateral într-o nouă etapă de dezvoltare, reflectată în noua Foaie de Parcurs", document care va fi semnat de Dacian Cioloş şi omologul său francez, Manuel Valls.

"Premierul Cioloş va avea, de asemenea, o întrevedere cu preşedintele François Hollande şi vor asista împreună la meciul de deschidere a Campionatului European de Fotbal, Franţa-România", se anunţă în comunicat.

În marja vizitei vor avea loc întrevederi ale premierului Dacian Cioloş cu studenţi, profesori şi membri ai conducerii Ecole Polytechnique şi ai Academiei pentru Agricultură a Franţei. Totodată, prim-ministrul va avea o întâlnire la sediul Ambasadei României cu cei doi copii orfani ai cuplului de români morţi în atentatele de la Paris, din 13 noiembrie 2015, care vor fi însoţiţi de tutorii lor legali, mai informează Guvernul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici