Premierul Ciucă, după reuniunea NATO: Rusia este acum cea mai mare ameninţare la adresa securităţii noastre comune

  • Rusia este acum cea mai mare ameninţare la adresa securităţii noastre comune, spune premierul Nicolae Ciucă, după reuniunea şefilor de Guvern ai statelor aliate NATO din Europa de Sud-Est.
  • El afirmă că alegerea Rusia de a declanşa războiul împotriva Ucrainei a afectat grav climatul de securitate.
1722 afișări
Imaginea articolului Premierul Ciucă, după reuniunea NATO: Rusia este acum cea mai mare ameninţare la adresa securităţii noastre comune

„Alegerea făcută de Rusia de a declanşa războiul împotriva Ucrainei a afectat grav climatul de securitate în regiunile Mării Negre şi sud-estul Europei. Avem nevoie de coordonare, iar <Împreună> este cheia în orice gestionare a conflictelor. Avem nevoie de coordonare în această regiune, iar astăzi am făcut exact acel acest lucru. Lucrul împreună este o abordare cheie în conflictul managementului. Tocmai de aceea, împreună cu colegii mei am decis să ne menţinem orientarea strategică fermă către valorile euro-atlantice. Astăzi am discutat cum să dezvoltăm cooperarea noastră ca aliaţi ai NATO, astfel încât să încurajăm să întărim postura de apărare şi despre aşa arată pe flancul estic. Ţările noastre au deja o expertiză puternică în ceea ce priveşte cooperarea regională în domeniul apărării, care poate fi capitalizată în această direcţie”, a declarat Nicolae Ciucă după reuniunea şefilor de Guvern ai statelor aliate NATO din Europa de Sud-Est.

El afirmă că „Rusia este acum cea mai mare ameninţare la adresa securităţii noastre comune”.

„Avem nevoie de apărare mai puternică şi de descurajare mai eficientă şi avem nevoie de o rezilienţă mai mare a societăţii şi a infrastructurii pentru o securitate mai bună. Am luat act de presiunile maligne ale Rusiei şi de influenţa sa în regiune. Am decis să contracarăm prin creşterea rezilienţei noastre. Asta include reducerea dependenţei de energia rusească, mai multă protecţie cibernetică şi o creştere a comerţului între noi”, adaugă premierul român.

De asemenea, Nicolae Ciucă a pledat pentru o atenţie specială Republicii Moldova, care se confundă cu criza refugiaţilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici