Premierul Grindeanu: Am aflat, informal, de la cei care asigură paza de sosirea preşedintelui

Premierul Sorin Grindeanu a declara, miercuri, că a aflat de sosirea preşedintelui Klaus Iohannis la şedinţa de guvern "într-un mod informal, de la cei care asigură paza".

1086 afișări
Imaginea articolului Premierul Grindeanu: Am aflat, informal, de la cei care asigură paza de sosirea preşedintelui

Premierul Grindeanu: Am aflat, informal, de la cei care asigură paza de sosirea preşedintelui (Imagine: Alexandra Pandrea/Arhiva Mediafax Foto)

"Am aflat în momentul în care se apropia de Guvern, într-un mod informal, de la cei care asigură paza. Aşa am fost informat. Este dreptul constituţional al preşedintelui de a veni şi de a prezida şedinţe de guvern. (...) Dacă m-aş duce neanunţat la Cotroceni, probabil că ar trebui să mă întrebaţi. Nu eu am mers neanunţat", a spus premierul Sorin Grindeanu.

El a fost întrebat şi despre discuţia pe care a avut-o cu şeful statului, înaintea şedinţei de guvern.

"A fost o întrebare a domnului preşedinte dacă se află aceste proiecte pe ordinea de zi. L-am asigurat că nu se află pe ordinea de zi ", a mai spus Grindeanu.

Preşedintele Klaus Iohannis a participat, miercuri, la şedinţa de Guvern, precizând a a sosit pentru a avea o discuţie cu premierul Sorin Grindeanu, acesta invitându-l să participe la şedinţa Executivului.

Potrivit Constituţiei, preşedintele României poate lua parte la şedinţele Guvernului în care se dezbat probleme de interes naţional privind politica externă, apărarea ţării, asigurarea ordinii publice şi, la cererea primului-ministru, în alte situaţii. Preşedintele României prezidează şedinţele Guvernului la care participă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici