Premierul Grindeanu, de Ziua Unirii Principatelor: "În aceste vremuri de schimbări majore, avem în continuare nevoie de solidaritate"

Prim-ministrul Sorin Grindeanu a spus marţi, de aniversarea Unirii Principatelor, că acest eveniment a fost un prim pas care a dat românilor "un cămin în jurul căruia să se adune, un stat care să-i reprezinte şi să-i apere".

271 afișări
Imaginea articolului Premierul Grindeanu, de Ziua Unirii Principatelor: "În aceste vremuri de schimbări majore, avem în continuare nevoie de solidaritate"

Premierul Grindeanu, de Ziua Unirii Principatelor: Între cetăţenii României trebuie reclădite noi punţi (Imagine: ANDREEA ALEXANDRU/ MEDIAFAX FOTO)

"24 ianuarie reprezintă una dintre cele mai importante date din calendarul acestui popor. Astăzi se împlinesc 158 de ani de la unul dintre cele mai vii momente din istoria neamului românesc: Unirea celor două Principate, Moldova şi Ţara Românească, în urma alegerii unui singur domn, atât la Iaşi, cât şi la Bucureşti, în persoana lui Alexandru Ioan Cuza. 24 ianuarie 1859 este începutul oficial al statului modern românesc, primul şi cel mai important pas către crearea unei Românii a tuturor românilor, dar, în egală măsură, un moment al concordiei. Fără acest prim pas, care a dat românilor un cămin în jurul căruia să se adune, un stat care să-i reprezinte şi să-i apere, nimic din ceea ce avea să se întâmple mai târziu nu ar fi fost posibil", se spune într-un comunicat de presă al premierului.

În mesajul său, premierul face referire şi la Marea Unire, care aniversează în în 2018 o sută de ani.

"Ne mai desparte doar un an de Centenarul Marii Uniri din 1918. În aceste vremuri în care întreaga lume este marcată de schimbări majore, avem în continuare nevoie de solidaritate. Aşa cum a fost nevoie în 1859, 1916, 1918 sau în 1989. O solidaritate clădită nu doar în jurul unor persoane sau instituţii, ci mai ales în jurul unor valori şi al unor obiective naţionale. Tocmai de aceea, cred că între cetăţenii României trebuie consolidate sau chiar reclădite noi punţi. Între diversele regiuni ale ţării trebuie întărite şi înmulţite legăturile astfel încât România să respire într-un ritm unic al dezvoltării. Să îndrăznim să credem în români şi în România! La mulţi ani întru unitate!", a conchis premierul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici