Premierul interimar Nicolae Ciucă: Nu intrăm din nou în lockdown

  • Premierul interimar Nicolae Ciucă a infirmat, în şedinţa de Guvern de vineri, fake news-ul prin care „se anunţa că se intră în lockdown din nou”.
  • „Vom analiza proiectul de HG prin care se va prelungi starea de alertă şi cu această ocazie practic infirmăm şi fake news-urile prin care se anunţa că se intră în lockdown din nou”, a declarat Nicolae Ciucă.
799 afișări
Imaginea articolului Premierul interimar Nicolae Ciucă: Nu intrăm din nou în lockdown

Premierul interimar Nicolae Ciucă: Nu intrăm din nou în lockdown

Premierul interimar Nicolae Ciucă a infirmat, în şedinţa de Guvern de vineri, fake news-ul prin care „se anunţa că se intră în lockdown din nou”. Proiectul de HG prin care se va prelungi starea de alertă va fi analizat vineri. 

„Vom analiza proiectul de HG prin care se va prelungi starea de alertă şi cu această ocazie practic infirmăm şi fake news-urile prin care se anunţa că se intră în lockdown din nou”, a declarat Nicolae Ciucă.

Al doilea subiect se referă la partea de decizii privind carantinarea unor localităţi, deşi „avem o cifră constantă a cazurilor de pozitivare, totuşi din discuţiile şi analiza pe care le-am avut legate de acest subiect, avem o creştere de până la 35 de localităţi carantinate şi de asemenea avem o situţie pe care va trebui să o discutăm legată de creşterea numărului de pozitivări la nivelul Capitalei”, a spus Ciucă.

La aceeaşi şedinţă de Guvern, şeful DSU, Raed Arafat a declarat că la nivelul Bucureştiului din 6 decembrie până joi sunt 9.070 de cazuri suplimentare, ceea ce înseamnă că „vom avea o presiune mai mare pe sectorul medical în Capitală” şi probabil va fi nevoie de transferarea unor pacienţi în alte zone.

„Vom avea o şedinţă ca să discutăm această situaţie, pe care o vom vedea probabil de săptămâna viitoare”, a adăugat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, precizând că prefectului Capitalei i s-a cerut intensificarea controalelor.

De asemenea, Nicolae Ciucă a rugat ANSVSA şi structurile MAI să monitorizeze atent activitatea din pieţe, la redeschidere.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici