Premierul Nicolae Ciucă spune că România e pregătită să accepte eventuali refugiaţi din Ucraina

Premierul Nicolae Ciucă spune că România nu a primit încă solicitări pentru repatriere a românilor din Ucraina şi că ţara noastră este pregătită pentru a accepta refugiaţi.

921 afișări
Imaginea articolului Premierul Nicolae Ciucă spune că România e pregătită să accepte eventuali refugiaţi din Ucraina

Ciucă a fost întrebat despre situaţia actuală din Ucraina şi a spus că toate informaţiile le primeşte din surse deschise.

Întrebat dacă a primit solicitări pentru a pune la dispoziţie o aeronavă care să aducă în ţară românii din Ucraina, premierul a răspuns că nu are nicio solicitare în acest sens.

Există doar comunicatul MAE şi în funcţie de solicitări suntem pregătiţi să acţionăm ca atare. Există pregătite măsuri astfel încât să putem să asigurăm sprijinul necesar unui flux de refugiaţi, inclusiv partea de repatriere. Până în acest moment nu există nicio solicitare”, a spus Ciucă.

Totodată, premierul a fost întrebat câţi refugiaţi poate primi România, el spunând că este vorba despre „un număr destul de mare”.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) le-a cerut, duminică, românilor să părăsească Ucraina „cât mai curând” şi să evite deplasările în Peninsula Crimeea şi zona de est a Ucrainei, respectiv regiunile Doneţk şi Lugansk, precum şi zona de frontieră a Ucrainei cu Rusia şi Belarus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici